Az idei év legédesebb hétvégéje néven futó Debreceni Édességfesztivált és Vásárt rendezték meg 2016. Március 11-12.-én a Debrecen Plazában.
A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium 11-es pincér tanulóival látogattunk el a rendezvényre, hol közel tizenkét kiállító standját tekinthettük meg.
Minden édességfajta képviseltette magát. Megtalálhattunk ott kézműves csokoládék manufatúrák standjain, csoki különlegességeket, bon-bonokat, marcipánokat.
Különböző finomabbnál finomabb csokoládéktól roskadoztak az asztalok nagy táblákban, melyből darabokra törve lehetett vásárolni a kellő mennyiséget. Találkoztunk „Varázscsokival” ami tetszet tanulóinknak, mivel lehetett gyúrni, formázni anélkül, hogy megolvadt volna kezünk között. Természetesen meg is lehetett enni, ráadásul csak természetes anyagokból készült magyar termék. Képviseltette magát a népi kismesterségek közül grillázskészítő grillázs tortával, mézeskalácsos és kürtöskalácsos is.
Kóstolhattunk különleges mézeket. Kínáltak ét-és fehércsokoládés és rózsaszín /eper ízű/ mézet, ámbár nem minden tanulónak nyerte el a tetszését. Házi szörpökből, lekvárokból találkozhattunk gyömbéres szilvával, ánizsos barackkal is. A kiállítók kínálatából cukor és gluténmentes édességek sem hiányozhattak.
A legnagyobb sikert mégis a fiatalok körében a pálinkás golyó, kocka aratta, ez is természetesen édesség, zselatinba kevert pálinka, ami kitűnő parti kellék lehet.
Elmondható, hogy megtalálható volt a rendezvényen minden, ami édes.
Tanulóink tapasztalatot gyűjthettek, hogy milyen édességekkel varázsolhatnak különlegessé egy-egy rendezvényt.
Készítette: Szepesi Ferencné, tanár
További képek: http://bit.ly/1qgd0Dt
Mi szem szájnak ingere
folder_openHírek