A Tessedik aranya

folder_openHírek

Történetem úgy kezdődött, hogy egyik nap Ozsváth Zsuzsa tanárnő és Hatvani István tanár úr megkérdezték, hogy van e kedvem részt venni 2016. 04. 15-én a XIII. Gál Sándor Emlékversenyen. Én igent mondtam és csapatársam is. Egy lettünk mi, a debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium csapata a végzős Asztalán Lászlóval.
Szent Bazil Középiskola A Tessedik aranya Hírek

Kiváló felkészítő tanárainknak köszönhetően nyugodtan indultunk péntek reggel a versenyre.
Megérkezésünk után felhúztuk a pavilonunkat és előkészítettünk mindent, ami egy bográcsozáshoz kell. Igen, bográcsoztunk, hiszen a szabadtéri főzés kategóriába jelentkeztünk.
Lacival nem csak, mint csapattársak álltunk neki a munkának, hanem barátként. Ha valamiben nem voltam biztos Laci segített és elmagyarázta.
A bográcsos ételekről sok embernek a piros szín jut eszébe, mi azonban ki akartunk szakadni a megszokott dolgokból így jött az ötlet, hogy valami fehér ételt készítsünk és megtaláltuk tanárainknak köszönhetően a megfelelőt: Mustáros démutkás  szürkemarha raguleves bárándi cipóban tálalva. A versenyen ebben a kategóriában 25 csapat indult. Mindenki különleges ételekkel próbálta lenyűgözni a zsűrit. Volt csapat, ahol precizitás uralkodott és volt, ahol egy kis fejetlenség lett úrrá. Délig kellett kitálalni két adagot, egyet a zsűri elé, azért hogy kóstolják és értékeljék, a másikat pedig, hogy mások is láthassák. Fél három körül volt eredményhirdetés. Az izgalom már a tetőfokra hágott.
Sorolták a neveket, osztották a kupákat, de a mi nevünk nem hangzott el, aztán egyszer csak mégis: Arany fokozat, II. helyezés: Kötélverő Zsuzsa Dóra és Asztalán László.
Szinte sokkos állapotban indultunk el a zsűri felé, alig tudtuk elhinni, hogy ilyen eredményt értünk el. Felnéztem és láttam azt a boldogságot, amit tanáraink szeme tükrözött.
A zsűri tagok nem kisebb emberek voltak, mint Boros László, Fábián András, Fehér Gábor, Kövér Sándor, Mile József, Tóth Lajos.
Nagy megtiszteltetés volt ilyen híres embereknek főzni, kezet fogni velük és az elismerésükkel gazdagodni. Hatalmas élmény volt ez a verseny.
Kötélverő Zsuzsa Dóra, szakács tanuló
A versenyről készült képek itt tekinthetők meg: http://bit.ly/1XUAjNJ

Tags: ,
Menü