Mestersége: szakács

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Mestersége: szakács HírekA nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumban immáron komoly hagyománya van a végzős szakács tanulók OKJ-s vizsgájának.

A 2016-2017-es tanévben is ennek megfelelően került sor a várva várt megmérettetésre, ahol tizenkét tanuló adott számot a 3 éves képzés során elsajátított szakmai ismeretekről.

 

A vizsga két fő részből állt, először írásban, elméleti feladatok megoldására került sor, majd pedig a gyakorlatban, „hazai pályán” a konyhában kell megalkotni a többfogásos menüsort a kihúzott tételek alapján.

A gyakorlat az igazán látványos része a számonkérésnek, hiszen ekkor már kézzel fogható, sőt megízlelhető remekművek elkészítése a feladat a megadott időn belül. A sok évközi tréningnek meg is látszott az eredménye a vizsgázók rutinos mozdulatokkal végezték a munkafolyamatokat.

 A vizsgatételek két részből álltak. Az „A” részben két étel szerepelt mely lehetett leves, hideg előétel, köret, főzelék vagy meleg előétel. A „B” részben egy főétel és hozzá tartozó desszert elkészítése volt a feladat.

A szakavatott vizsgabizottság több alkalommal is elismerően ízlelte az elkészült ételeket, így a tanulók azonnali visszajelzést kaptak a művükről.

Gratulálunk a sikeresen levizsgázott tanulóknak!

Tóth András, osztályfőnök

A vizsgán készül képek itt láthatók: http://bit.ly/2tuSlAA

Tags:
Menü