Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis!

folder_openDebreceni tagintézmény, Hírek

1. Forduló
2022. október 17-én megrendezésre került a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! nevezetű pénzügyi verseny, melyen 4 fős csapatokkal vehettünk részt. A felkészülések jó hangulatban teltek, hiszen a csapatok együtt dolgoztak, találgattak azoknál a kérdéseknél, amikben nem voltak biztosak. A versenyben 50 kérdés szerepelt, amire 50 percet kaptunk, amit nehéz volt beosztani. A figyelmetlenség, amit a gondolkodás okozott, sokszor tippeléshez vezetett, így elkapkodtuk a válaszadást. Jó csapatépítés volt, jobban megismerhettük egymás képességét és összemérhettük a tudásunkat másokkal. A pénzügyes osztályokból a 13. osztályból 2 csapat, a 14. osztályból 1 csapat jutott tovább a megyei döntőbe.

Szabó Petra és Jankó Ivett

2. Forduló
A Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! verseny 2. fordulója először egy online Quiz-zel kezdődött, aminek a végén megtudtuk egyből az eredményt. A forduló második részében Zoom-os beszélgetés keretében mértük össze tudásunkat, további 18 csapattal. A Zoom-os felület egy újfajta élményt adott számunkra. Villámkérdésekkel indult, amely hasonlított a Quiz kérdésekre, 5 kérdés megválaszolása volt rövid határidővel, ami valós helyzeteket mutatott be. Utána egy hosszabb kifejtős feladatra kellett válaszolni, ahol körülbelül 10 percet beszélgettünk a zsűrivel egy megadott témáról. Az élőben történő feladatmegoldás izgalmassá és élvezetesebbé tette a versenyt. Végül jól sikerült a verseny, hiszen bejutottunk az országos döntőbe.
December 8-án az országos döntőn fogunk részt venni, ahol négyen fogjuk képviselni az iskolát: Jankó Ivett, Zilahi Dávid, Pósán Ádám és Homonnai Máté.

Zilahi Dávid és Pósán Ádám

 

Szent Bazil Középiskola Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Debreceni tagintézmény Hírek Szent Bazil Középiskola Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Debreceni tagintézmény Hírek Szent Bazil Középiskola Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! Debreceni tagintézmény Hírek

Tags: , ,
Menü