A LEGO gyár működése

folder_openDebreceni tagintézmény, Hírek

2022.11.28-án iskolánk tanulói a JAM közreműködésének köszönhetően lehetőséget kaptak, hogy betekintést nyerjenek a nyíregyházi LEGO gyár működésébe egy gyárlátogatás keretében. Diákjaink hatalmas élménnyel és rengeteg tapasztalattal gazdagodtak. Nagyon hasznos szakmai tapasztalat volt, hogy láthatták egy óramű pontossággal működő vállalkozás gyártási, termelési és logisztikai folyamatát. A gyár fejlődéstörténetén kívül rengeteg érdekes információt hallottak környezettudatosságról, dolgozók megbecsüléséről és egészségük védelméről, felelősségtudatról, jövőbeni tervekről. Tanulságos volt a való életben látni azt, amelyekről eddig csak tanultak. Köszönjük mindenkinek a segítséget, aki hozzájárult ahhoz, hogy a LEGO gyárlátogatás megvalósulhasson.

 

Néhány gondolat a diákoktól……

PÓSÁN ÁDÁM
„Számomra a LEGO-s gyárlátogatás különleges élményt nyújtott. Az első legszembetűnőbb dolog a korszerű megjelenés és a hatalmas épület volt. Újfajta rendszert mutatott meg számomra, mivel minden rendszerezett, tiszta és modern volt. Tetszett, hogy különös figyelmet fordítanak a dolgozók egészségére, biztonságára, valamint megbecsülik őket. Az iskolában tanult fogalmak és számítások könnyen beilleszthetőek a gyárlátogatáson elhangzottakhoz, ezért értékes tapasztalatszerzési lehetőségnek tartom ezt a kirándulást. Az előadás ezenkívül izgalmas volt, és figyelmet fordítottak a kérdéseinkre és biztonságunkra”

Zilahi Dávid
„A LEGO gyárban eltöltött idő rengeteg meglepetést hozott számomra. Nagyon sok mindenben különbözik az általam ismert többi gyártól Magyarországon.
A gyár területén hiába zajlott építkezés, már legelső ránézésre is nagyon rendezettnek és esztétikusnak tűnt, külön felhívta a figyelmet, hogy díszítésképpen a saját terméküket is használják. A gyáron belül azt gondoltam, hogy csak a látogatók részére kialakított fogadószobák és a porta lesz modern. A gyártás területén belül azonban mindenhol rend, tisztaság és tervezettség volt megfigyelhető.”

Jankó Ivett
„Nagyon megdöbbentő volt számomra, hogy a gyár mennyire rendezett és tiszta. Nagyon kedvesek voltak az ott dolgozó emberek. A kedvenc látványosságom a legoból készült mikulás volt.”

Rostás Anikó
„Megérkezéskor már észrevehető volt a környezet barát terület és a feltűnően nagy épületek. El sem tudtam képzelni elsőnek, mihez kell, ilyen sok terület plusz emellett még építkeznek is…… Korosztálytól függetlenül mindenki élvezte. Köszönöm szépen a lehetőséget!”

Czakó Dominika
„Hangulatos volt a légkör, a két hölgy aki körbevezetett minket, valamint az ott dolgozó munkások is közvetlenek voltak és látszott, hogy szeretik a munkájukat. A nap végén játszhattunk a LEGOkkal. Én egy csodálatos csúszdaparkot építettem, de különböző épületek is születtek.
Távozás előtt kaptunk egy csomag LEGOt, amit mindenki örömmel épített meg. Köszönjük az iskolának, tanárainknak, valamint a LEGOnak, hogy lehetővé tették a látogatást!”

Tags: , ,
Menü