Ments életet!

folder_openDebreceni tagintézmény, Hírek

2022.12.02-án a rehabilitációs terapeuta osztály felajánlotta, hogy egészségügyi bemutató órát tart nekünk, a pénzügy-számviteli ügyintéző szakos tanulóknak, amin mi is aktívan részt vehettünk. Técsi Antónia tanárnő érdekes előadás keretében ismertette velünk az életmentő segítségnyújtás fontos lépéseit.
Elsősorban a mentő hívásának helyes menetét mondta el tanárnő, ennek szemléltetéseképpen egy videót is láthattunk erről. Ezután azt is láthattuk hogyan is kell egy baleset, vészhelyzet esetén a sérültet ellátni amíg a mentő ki nem ér a helyszínre.
Az elmélet után egy gyakorlati rész következett, ahol bemutatták nekünk önkéntes diákokon, hogyan is zajlik egy helyes ellátás. Majd ezeket mi is kipróbálhattuk. Újraélesztést, stabil oldalfekvést, különböző kötözési formákat és végtagok rögzítését lehetett kipróbálni, illetve megtanulni.
A kíváncsibbaknak vérnyomásmérésre és cukormérésre is volt lehetősége.
Fontosnak tarjuk, hogy ezeket az alap egészségügyi ismereteket megtanulják az emberek hiszen nem tudni, mikor történhet súlyos baleset szeretteinkkel vagy bárhol bárkivel.A segítségnyújtást bárki megtudja tenni, ha elég bátor hozzá.

Ha segítségre szoruló személyt találsz, ne menj el mellette, lehet, hogy pont Te menthetnéd meg az életét! Legyél ,,EMBER”!
Készítette: Somogyi Eszter, Fekete Elizabet és Török Bálint

Tags: ,
Menü