Mi a pénzügyi kultúra?

folder_openDebreceni tagintézmény, Hírek

„A pénzügyi ismeretek és képességek olyan szintje, amelynek segítségével az egyének képesek a tudatos és körültekintő döntéseikhez szükséges alapvető pénzügyi információkat azonosítani, majd azok megszerzése után azokat értelmezni, és ez alapján döntést hozni, felmérve döntésük lehetséges jövőbeni pénzügyi, illetve egyéb következményeit.”

2023. március 6-10. között a kilencedik PÉNZ7 valósult meg az iskolánkban, pénzügyi témakörben „Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság”, vállalkozói témakörben „Gondolkozz és vállalkozz!” fókusszal.

A PÉNZ7 program digitális környezetben alkalmazható megoldásokkal is készül, hogy ezzel is segítse a résztvevő pedagógusok és önkéntesek munkáját, valamint ezen a módon hívja fel a diákok figyelmét a pénzügyi és vállalkozásfejlesztési témákra.
A pénzhét keretén belül érkezett önkéntes előadóként Sebestyén Csaba. Előadása a vendéglátás és turizmus világáról szólt. Évtizedekre visszamenőleg beszélt a vendéglátó szektorról és osztotta meg saját tapasztalatait velünk. Hallhattunk a világválsági helyzetükről és a covid-19 alatti időszakról is, illetve arról, hogyan sikerült átvészelni ezt az időszakot. Interaktív párbeszéd során átbeszéltük a vállalkozói kötelezettségeket az állam és a dolgozók felé, pl.: milyen különböző adónemeket kell fizetni az államnak és milyen járulékokat kell fizetni a munkavállalók után. Beszéltünk az OTP szép kártyákról és a szállodákban működő központi rendszerről.
Szathmári Szilveszter, Kovács Petra Debrecen

A pénz hét keretein belül Tar János tartott előadást a pénzügyi tudatosságról. Véleményem szerint ez volt az eddigi legizgalmasabb és legösszeszedettebb előadás az elmúlt 2 év alatt. Nagyon tetszett, hogy tudott a fiatalok nyelvén beszélni és sok új információhoz jutottunk általa. Sok olyan tippet hallhattunk tőle, amelyet a való életben is tudunk hasznosítani, mint például a jelszavainknak a biztonságos használata, illetve az ingyenes elérhető Wi-fi kapcsolatok veszélyei. Szó esett még a hitelfelvételről mind a fiatalok, mind a felnőttek oldaláról megnézve. Nagyon interaktív volt a beszélgetés, többek között a tőzsde és az állampapír lehetőségeiről is beszélgettünk. Az előadás végén kaptunk kontaktot is, ha esetleg lenne bármilyen kérdésünk kereshetjük bizalommal.
Veres Lili Debrecen

Szent Bazil Középiskola Mi a pénzügyi kultúra? Debreceni tagintézmény Hírek Szent Bazil Középiskola Mi a pénzügyi kultúra? Debreceni tagintézmény Hírek

Tags: , , ,
Menü