Karácsonyi ünnepkör 2023 Kisvárda

folder_openHírek, Kisvárdai Tagintézmény

Kisvárdai tagintézményünk az adventi időszakban nagymértékű oktatói és tanulói összefogásról tett tanúbizonyságot. Ennek keretén belül ellátogattunk a Szent Damján Görögkatolikus Kórház gyermekosztályára, ahol mosolyt csaltunk a kis betegek arcára. Könyvekkel, plüssökkel, játékokkal és édességekkel szeretettünk volna hozzájárulni mielőbbi felgyógyulásukhoz. A gyerekek és szüleik, valamint a gyerekosztály dolgozói hálásan köszönték az ajándékokat. Ezt követően a végzős fodrász és kozmetikus technikus tanulóink az Idősek otthonában nyújtottak szépészeti szolgáltatásokat a gondozottak részére: frizurákat készítettek, hajat vágtak, arcmasszázst, szemöldök- és szempillafestést végeztek.

Hálatelt szívvel szállítottuk a tartós élelmiszereket a téli szünet előtti utolsó napokban a Vöröskereszt kisvárdai szervezetéhez, hogy az arra rászorulók ünnepvárását szebbé tegyük. December első napjaitól kezdődően szép számban gyűltek a csokoládék iskolánkban, hiszen a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági csokigyűjtéséhez csatlakoztunk. A gyűjtés megkoronázásaként sikerült postára adnunk egy közel húsz kilós csomagot telis tele finomabbnál finomabb édességekkel. Igyekeztünk saját tanulóink ünnepvárását is szebbé tenni, ezért felvettük a kapcsolatot a kisvárdai és a környékbeli vállalkozásokkal, cégekkel. Sokan közülük az első megkeresésre elhalmozták iskolánk tanulóit adományokkal. Ezúton is hálás szívvel köszönjük önzetlen felajánlásaikat. Nehéz anyagi helyzetben élő tanulóink mindennapjait könnyítették meg ezáltal.

Diákjaink nagy boldogsággal díszítették a fenyőfát az intézményben, a Mikulás is teli zsákkal járt december 6-án. Lelki feltöltődésre szolgált továbbá adventi kalendáriumunkban a lélekindító gondolatok elhelyezése, ahol mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb üzenetet. Számos közösségépítő programban is részt vettünk, városi és iskolai rendezvényeken egyaránt szerepeltünk. Már maga a felkészülési folyamat is összekovácsolta a diákokat, akik jó hangulatban, örömmel és lelkiismeretesen gyakorolták a műsorszámok legapróbb elemeit is. A látványos és megható produkciót előadtuk a Karácsonyi Kavalkád program során, illetve a hivatali dolgozók karácsonyi ünnepségén, valamint iskolánk ünnepi rendezvényén is. Részt vettünk továbbá a Fenntartható karácsony elnevezésű városi projekten. Gyönyörű, sűrű hóesésben, karácsonyi dallamok kíséretében diákjaink feldíszítették a földlabdás fenyőfát, amely az ünnepek elmúltával intézményünk udvarán fogja meglelni új otthonát. A fára kerülő díszeket kreatív elképzelések alapján főként saját kézzel alkották meg a tanulók. Élményekben gazdagon és csordultig telt szívvel zártuk a

2023-as évet, várva a kis Jézus megszületését.

Tags: , ,
Menü