Görögkatolikusok. A mi közösségünk.

folder_openDebreceni tagintézmény, Hírek

A debreceni és a nyíregyházi Szent Bazil Görögkatolikus Technikum a tavalyi év végén két nagyszabású rendezvénynek lehetett házgazdája és aktív résztvevője is egyben. A debreceni Farakár utcai telephelyünkön iskolánk egy 5000 négyzetméteres oktatási központ részeként működik immár negyedik éve. A szakképzés keretein belül turizmus-vendéglátás és szociális ágazatokban képzünk szakembereket. A Görögkatolikus Oktatási és Képzési Központ átadására érkező Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédében kihangsúlyozta, hogy azok a fiatalok, akik itt tanulnak, az élet minden területén megállják majd a helyüket az itt kapott értékekkel.
Iskoláinkban kiemelt figyelmet fordítunk a kevesebb lehetőséggel élő diákjaink támogatására. Az Útravaló ösztöndíjprogramba való csatlakozásunkat is ez motiválta sok évvel ezelőtt, hogy az oktatásban segíteni tudjuk a nehéz sorsú fiatalokat. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára évvégi látogatása és a programban résztvevő diákjainkkal folytatott kötetlen beszélgetése során is kitért az ösztöndíjprogramban rejlő lehetőségekre. Jelenleg Nyíregyházán a Szent Bazil Görögkatolikus Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskolában 8 tanuló az Út az érettségihez, további 10 tanuló pedig az Út a szakmához alprogramban vesz részt.
A nagy sajtónyilvánosságot kapott események hűen tükrözik azt, hogy a görögkatolikus közösség értékgazdag, ápolja és őrzi a hagyományokat, amivel mindannyiónkat gazdagít.

Tags: , , ,
Menü