A nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium 9.-es előrehozott pincér és szakács osztályainak az idén abban a szerencsés helyzetben van részük, hogy a Támop 2.2.5. pályázat keretein belül több, szakmájukhoz kapcsolódó programon vehetnek részt.
Az egyik ilyen kirándulás, amely emlékezetessé vált diákjaink számára, az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde meglátogatása volt. Május 17.-én osztályaink felkerekedtek, hogy részesei legyenek egy népi hagyományokat őrző, felejthetetlen gasztronómiai utazásnak. Erdélyi-Farkas Tímea szaktanár és Benkei Kornél pincér szakoktató segítségével megismerkedtek a pálinkafőzés fortélyaival és láthatták, hogy hogyan is készül valójában a kizárólag első osztályú gyümölcsöt felhasználó Zsindelyes Pálinka.
Bár diákjaink nem kóstolhattak a ’ pálinka túra’ alkalmával, de így is szinte megrészegülve a nap eseményeitől, fáradtan, de annál több élménnyel térhettek haza, ezzel is gyarapítva szakmai felkészültségüket.
Ez a rendezvény a „TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0022 A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szakképzéseinek továbbfejlesztése Nyíregyháza Móricz Zsigmond utcai telephelyén” projekt keretében valósult meg.
Készítette:Kovalecz-Szabó Csilla osztályfőnök
[nggallery id=245]