Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is

folder_openHírek

Ez a felirat fogadta a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola nyíregyházi vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző tanulóit, amikor 2013. szeptember 20-án tanulmányi kiránduláson vettek részt egy pálinkafőződében Szakolyban. Nem ez volt az első „jövedéki termék túra”, hiszen első év végén az érpataki Zsindelyesben már megismerkedtek a pálinkafőzés folyamatával a gyümölcs felvásárlásától kezdve a palackozáson át az értékesítésig. A pénteki látogatás egyik célja, hogy lássanak, megismerjenek kisebb, „háziasabb” főzdét is, továbbá, hogy bepillantást nyerjenek ezen speciális jövedéki termék előállításával kapcsolatos papírmunkába is. Nemcsak, hogy közelről megnézték a papírokat, hanem az üzem tulajdonosa minden részletre kiterjedő, kimerítő tájékoztatást adott az okmányok használatáról, azok pontos kitöltéséről.

Szent Bazil Középiskola Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is Hírek
Bemutatta az egyes munkafolyamatokhoz kapcsolódó bizonylatokat, hangsúlyozta fontosságukat, utalt jogszabályi hátterükre.
Szent Bazil Középiskola Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is Hírek

A látogatás végén a tanulók természetesen minőségellenőrzést is végeztek, hiszen nem mindegy, hogy mi kerül ki a fogyasztókhoz. A legtöbb szavazatot a barack és a meggy kapta. Új ismeretekkel és kellemes élményekkel gazdagodtak a tanulók, egyetértve abban, hogy minél többször szeretnének részt venni ilyen tanulmányi kiránduláson.

Készítette: Ludman Renáta osztályfőnök
Szent Bazil Középiskola Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is Hírek Szent Bazil Középiskola Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is Hírek Szent Bazil Középiskola Amiből lekvárt lehet főzni, abból pálinkát is Hírek

Tags: , , ,
Menü