A jövő adatszolgáltatóinak barangolása „a számok és információk világában”

folder_openHírek

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző diákjai 2013. november 11-én látogatást tettek a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Debreceni főosztályán. A diákok tanulmányaik során a statisztika elméletébe és gyakorlatába is bevezetést kapnak, így a program kiváló lehetőség volt arra, hogy közelebbről is megismerhessék a munkafolyamatokat és mélyebb betekintést nyerjenek a statisztikai adatszolgáltatások és elemzések hátterébe. A tanulók Malakucziné Póka Mária főosztályvezető előadásában megismerhették a statisztikai rendszert a kezdetektől napjainkig, az intézményi kereteket és a szervezeti struktúrát. Császár Csabáné a gazdasági, Papdi Ákos a lakossági (interjútípusú) adatgyűjtések világába engedtek bepillantást. Novák Géza főosztályvezető-helyettes a KSH interaktív és felhasználóbarát honlapján navigálta el a diákokat. A főosztályvezető asszony a látogatás végén kiemelte, hogy különösen örül a diákok érdeklődésének, mivel 2013 a Statisztika Nemzetközi Éve, mely rendezvénysorozatnak az a célja, hogy társadalmi összefogással globálisan megismertessék a statisztika fontosságát az emberek mindennapjaiban.

Szeretnénk köszöntet mondani a KSH Debreceni Főosztálya munkatársainak, hogy lehetővé tették számunkra ezt a nem mindennapi hivatallátogatást!
Készítette: Mándra Judit Imola, szaktanár
Szent Bazil Középiskola A jövő adatszolgáltatóinak barangolása „a számok és információk világában” Hírek Szent Bazil Középiskola A jövő adatszolgáltatóinak barangolása „a számok és információk világában” Hírek Szent Bazil Középiskola A jövő adatszolgáltatóinak barangolása „a számok és információk világában” Hírek

Tags: , , ,
Menü