Érettségit adó képzés a Felnőttek Középiskolájában

folder_openHírek

Érettségit adó képzés: A jelentkező felnőttek a 9-12. osztályba jelentkezhetnek, melynek képzési struktúrája: az általános műveltség kiterjesztése és elmélyítése, a magasabb művelt-ség megszerzésének megalapozása, az érettségi vizsgára és a munkába állásra, illetve a fel-sőfokú tanulmányok megkezdésére, illetve a szakmai vizsgákra való felkészítés.

A képzést esti rendszerű formában indítjuk. A képzés befejezésével a tanulók szakközépiskolai/gimnáziumi érettségi bizonyítványt kapnak, mely lehetőséget ad nekik az Országos Képzési Jegyzékben érettségihez kötött szakmák megkezdéséhez, illetve a felsőoktatási intézménybe való jelentkezéshez. A képzés egységesen 3 évig tart.

A képzés esti tagozaton folyik.

9. osztályba iratkozhatnak az általános iskola nyolcadik osztályát végzett – 16 éves-nél idősebb – és a régi szakmunkás-bizonyítvánnyal rendelkező tanulók is. Első év-ben a 9. és a 10. osztály lehet elvégezni, a továbbiakban minden tanév egy évig tart.

10. osztályba iratkozhatnak azok a tanulók, akik gimnáziumban, szakközépiskolában vagy 1999. év után szakmunkás és szakiskolában végezték el a 9. osztályt.

11. osztályba iratkozhatnak azok a tanulók, akik érvényes középiskolai 10. osztályos bizonyítvánnyal rendelkeznek.

12. osztályba iratkozhatnak azok a tanulók, akik gimnáziumi vagy szakközépiskolai 11. osztályos bizonyítvánnyal rendelkeznek.

Tags:
Menü