Tanulj velünk Kozmetikusnak !

folder_openHírek

Tanulj velünk Kozmetikusnak nappali- és esti tagozaton a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában Kisvárdán, Nyíregyházán és Debrecenben!

A kozmetikus szakma nagyon összetett és izgalmas terület. Évtizedek óta mind nagyszerűbb ez a mesterség egyre inkább bővülő szolgáltatásaival, technológiai fejlesztéseivel. Ez egy elhivatottság, sok tanulást és sok gyakorlatot igényel.
Az oktatásba való belépéshez érettségi megszerzését igazoló bizonyítvány szükséges. A tanulmányok feltétele még az orvosi, egészségügyi alkalmassági vizsgálat.
A képzés két részből áll: elmélet és gyakorlat. Az elméleti képzés fontosabb részei: szakmai ismertet, anyagismeret, laboratóriumi gyakorlat, elektorkozmetikai ismeret, etika, munkajog, vállalkozási ismeretek, munka- és környezetvédelem.

A szakmai gyakorlat megszervezhető az iskola tanműhelyében ill. gazdálkodó szervezeteknél tanulószerződéssel. A tanműhelyben a tanulók felkészítése a vizsgakövetelményeknek megfelelően, központi program alapján történik. Itt a tanulók egymáson és vendégeken is gyakorolhatnak és elsajátíthatják a hatékony kommunikációs érintkezést, az arc- és dekoltázskezeléseket, az egyes kozmetikai rendellenességek megelőzésének és kezelésének lehetőségeit, az elektrokozmetikai kezeléseket, testkezeléseket. Mindezek mellett különböző szakmai tanfolyamokon, bemutatókon, versenyeken lehet résztvenni. A februárban megrendezett Szabolcs Kupa Országos Fodrász és Kozmetikus Bajnokságon Nyíregyházán tanulóink számos helyezést értek el és mindkét kategóriában (nappali és alkalmi smink) az első helyezéssel is büszkélkedhettek.

Nappali tagozatos tanulóinknak lehetőségük nyílik a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen való részvételre és itt akár a szakmunkás bizonyítvány azonnali megszerzésére, ez már két tanulónknak sikerült is!

Korszerűen felszerelt tanteremben jól felkészült tanári karral folyik az oktatás!

A képzés iskolarendszerű nappali és esti tagozaton. Esti tagozaton felső korhatár nincs. A tanév 2006. szeptember 1.-én indul. Jelentkezési határidő 2006. augusztus 30.
(Családi pótlék, árvasági, diákigazolvány!)

Tags: ,
Menü