A Schwarckopf szalontréning és évközi vizsga

folder_openHírek

A Schwarckopf szalontréninget tartott a másodéves nyíregyházi tanulóknak.

Témakör: festés alapismeretek, bevezetés az Igora Royal világába.

Az Igora Royal krémhajfesték és a hozzá kapcsolódó termékek teljes körű bemutatására került sor. Elméleti oktatás után a tanulók közül páran gyakorolhatták a hajfestés-satírozási technikákat a legújabb trend szerint. Két modellnek festették és satírozták meg a haját, majd a Schwarckopf oktató fodrásza Ask Basic alaphajvágások egyikét mutatta be a lányokon. A frizurák tökéletesre sikerültek, amiről képeink is árulkodnak.

Ezúton is köszönettét szeretnénk mondani a Schwarckopf-nak a színvonalas bemutatóért.

Fodrász évközi vizsga az iskola tanműhelyeiben.

A tanév megkezdése után a másodéves fodrász tanulóknak gyorsan bele kellett rázódniuk a munkába, ugyanis október 14.-én sor került az első megmérettetést jelentő évközi vizsgára az iskola tanműhelyeiben.

A vizsga két műveletből, egy hajfestésből és egy női alaphajvágásból, állt. A gyakorlati vizsgát egy írásbeli számonkérés előzte meg: a hajfestés, hajvágás és hajápolás témaköreiből. Az írásbeli vizsgán mindenki bebizonyította, hogy megfelelő elméleti tudással rendelkezik, így néhány nap múlva mindenki megmutathatta, mire képes gyakorlatban.

Miután a tanulók befestették a modellek haját, mely 6-os színmélységnél világosabb hajszín volt, hozzákezdhettek a hajvágáshoz. Négy alaphajvágás közül, kompakt, lépcsőzetes, uniform és lefelé hosszabbodó forma közül választhattak a vizsgázók. A tanulók nem használhattak ritkító ollót, nyesőt és puhítási technikákat sem alkalmazhattak. A vizsgabizottság minden mozzanatot külön értékelt: a hajfestést, a hajvágást és végül a kész frizurát.
A nap végén örömmel nyugtázták mind az oktatók, mind a tanulók, hogy az első akadályt mindenki sikeresen vette.

Tags: , , ,
Menü