Első vizsga a nyíregyházi Cisco Akadémián

folder_openHírek

A nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Cisco Akadémiája megrendezte az első vizsgáját. Az akadémia hallgatói 2007. január 23-án kissé szorongó szívvel gyülekeztek a Cisco Labor előtt. Érezték, hogy a mai vizsgának döntő jelentősége van abban, hogy miként folytatódik pályafutásuk, miként folytathatják tanulmányaikat, hogy majd a képzés végén egy elismert képzettséget szerezve hálózati szakemberekké váljanak. A négy szemeszteres képzés első szemeszterét befejezve, záróvizsgához érkeztek. A két naposra tervezett vizsga első napján elméleti tudásukról adhattak számot. Az alig több mint egy órás vizsga során ötvenöt tesztkérdésre kellett válaszolniuk. A nehézséget az adta, hogy Damokles kardjaként lebegett fejük fölött az elvárás, hogy minimum 80%-ra kell teljesíteniük ahhoz, hogy érvényes legyen a vizsga.

Az első akadályt sikeresen teljesítették, hiszen nem volt hiábavaló az elmúlt három hónap, melynek során a tizenegy modulzáró vizsgán már mindenki bizonyított.

Másnap a gyakorlati vizsgára már mindenki magabiztosan érkezett. A három részből álló vizsgafeladatot meglepődés nélkül fogadták. A hálózatépítés alapja a fizikai kábelezés, így a vizsga is ezzel kezdődött. Mindenki elkészítette élete első olyan hálózati kábelét, melyet szakmai szervek kérlelhetetlen szigorral szemléltek, de a több hónapos felkészülés eredményeként nem találtak benne kivetnivalót. A második menet a logikai kapcsolat kiépítésének alapját adó alhálózat megtervezésével indult, melynek során számítási példán keresztül határozták meg az egyes munkaállomások logikai címét. A vizsga harmadik, befejező részeként a saját készítésű kábellel, és az elvégzett számítások alapján mindenki elkészítette mini számítógépes hálózatát, melynek működését is demonstrálnia kellett.

A Cisco Akadémia oktatói büszkén hirdették ki a végeredményt: mindenki megfelelt.

A munka persze ezzel nem ért véget. Egy rövid, de megérdemelt pihenés után kezdődik a második szemeszter.

Készítette: Obuczki Béla szaktanár

Szent Bazil Középiskola Első vizsga a nyíregyházi Cisco Akadémián Hírek

Tags: , ,
Menü