SZKTV VERSENY 2009

folder_openHírek

2009. április 22-én az országos Szakma Kiváló Tanulója verseny, gyakorlati és szóbeli vizsgáján vehettünk részt Budapesten. Az utat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezte. Az indulás reggel 700 órakor volt Kisvárdáról. A hosszú útra bőséges elemózsiával is gondoskodtak számunkra, (szendvics, péksütemény, cerbona szelet, rágcsálnivaló, gyümölcs, és innivaló), melynek finanszírozását a Kamara biztosította.

Szent Bazil Középiskola SZKTV VERSENY 2009 Hírek

Engem ért a megtiszteltetés, hogy a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola fodrász és kozmetikus tanulóit én kísérhettem el. Számomra és a gyerekek számára nagy élmény volt egy hatalmas csarnokban több szakma kiválóságainak bemutatkozása, az előttük való versengés, megmérettetés. Maga a tét is magas volt: a szakma megszerzése, vizsga nélkül, a versenyen elért kimagasló eredmény alapján. A fodrászok feladata: babafejen vízhullám készítése, majd élő modell hajának megfestése, vágása, szárítása. A zsűri tagok folyamatosan ellenőrizték és értékelték a munkafolyamatot. A kozmetikus versenyzők diagnosztizálták modelljeik bőrét, majd ismertették a zsűri tagjaival. A sminkelésben újabb divatot állapíthattunk meg, szívesen alkalmaznak a mesterek: csipkét, követ tollat az arcelemek díszítésére. Számunkra, fodrászok számára nagyon ötletes, mutatós és tanulságos volt a LOREAL cég standja, melynek egy részében a cégfodrászai kiválóvágási technikákat mutattak az érdeklődők számára. A másik részben 4-5 fodrász diákokkal „beszélgetett” a fodrászat taktikáiról, szépségéről, majd bemutatták cégük termékeit.

A közvetlenségük mellett nagyon okos és hasznos tanácsokat kaphattak az érdeklődő diákok, leendő fodrászok. Úgy gondolom, az élmény és tapasztalatszerzés kárpótolt bennünket a hosszú út miatt. Sikerült eltöltenünk az iskolánk és a Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából, szakmánkon belül egy látványban és tudásban bővelkedő napot.

Baloghné Tóth Mónika osztályfőnök

Írásomat a résztvevő diákok véleményével szeretném befejezni:

•„Nagyon jól éreztem magam, sok új dolgot láttam, és nagyon színvonalas volt az egész.” (Nyerges Renáta 11/KN-N/2008)

•„Bár az út hosszú volt, megérte a fáradtságot. Sok új élménnyel és tapasztalattal lettünk gazdagabbak. Új hajvágási technikákat is tanultunk, amit a későbbi tanulmányaink során felhasználhatunk.” (Barabás Éva)

•„Érdekesnek találtam, hogy sok, különböző szakma világába betekinthettem.” (Szabó Boglárka)

•„Első alkalommal vettem részt ilyen versenyen, ahol nagyon jól éreztem magam. Színes élményekkel teli nap volt, ahol mindenki felszabadultan érezhette magát.” (Moravecz Noémi)

•„Köszönjük az iskolának, hogy egy ilyen felejthetetlen élménnyel gazdagította életünket.” (Németi Tünde Beáta)

Tags: , , , ,
Menü