Rokokó stílusban a debreceni Telegdisek!

folder_openHírek

2010. március 06.-án Debrecenben Rokokó stílusban megrendezett, fodrász és kozmetikus verseny vette kezdetét, amin természetesen a debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola tanulói is részt vettek.

/A Rokokó a 18.században különösen Franciaországban és Németországban divatos művészeti stílus volt, amelyet kecses formák, negédesség és finomkodó díszítmények jellemeztek. A szó a francia rocaille, azaz kagyló szó továbbképzéséből alakult: utalva a stílus tekervényességére/

Szent Bazil Középiskola Rokokó stílusban a debreceni Telegdisek! Hírek

Igazi kihívás volt ez a verseny mindannyiunk számára: többször vettünk már részt versenyzőként és nézőkét különböző versenyeken, ez annyiban tért el a többitől, hogy egy adott stílusban kellett kivitelezni az ötleteket. A versenyre hetek óta lázasan készülődtünk, szinte minden szabadidőnkben gyakoroltunk, és pontosítottuk az addigi terveinket. Igazi csapatmunka volt a készülődés és a verseny minden perce: a legmegfelelőbb modell felkérése után egy kozmetikus és egy fodrász tanulónak kellett szakmai oktatójukkal közösen megálmodni és kivitelezni a haj- és sminkkölteményt, tökéletes összhang kedvééért természetesen korhű ruhába öltözve.


Szent Bazil Középiskola Rokokó stílusban a debreceni Telegdisek! Hírek
A verseny napján az izgalom a tetőfokára hágott, mindannyian alig vártuk, hogy megmutassuk a nagyközönségnek többhetes munkánk gyümölcsét. Szebbnél szebb modelleket láthattunk, mindenki nagyon igyekezett. Iskolánkból három páros(fodrász és kozmetikus tanuló) mérte össze tudását idegen zsűri előtt. A rengeteg átdolgozott nap nem maradt elismerés nélkül, egy induló páros sem tért haza üres kézzel!
Szent Bazil Középiskola Rokokó stílusban a debreceni Telegdisek! Hírek
Tanulóink eredményei:
1. páros:Dublinszki Olga fodrász tanuló és Oláh Katalin kozmetikus tanuló közönség díjban és különdíjban részesültek!
2. páros: Lődi Enikőfodrász tanuló és Szabó Noémi kozmetikus tanuló különdíjban részesültek!
3. páros. Gönczi Mónika fodrász tanuló és Kiss Anna kozmetikus tanuló különdíjban részesültek!
A versenyre felkészítő tanárok: Fodrászok: Gulácsyné Kiss Katalin és Okváth Hajnalka. Kozmetikusok: Székács Angéla.
Készítették: A versenyző tanulók.

 

Tags: , , , ,
Menü