Az utolsó nagy megmérettetés!

folder_openHírek

Végzős fodrász tanulóink számára 2010. május 17.-én kezdődött meg az utolsó nagy megmérettetés a szakmai írásbeli vizsgával. Az osztály egyik tanulója, Demeter Csilla ez alól a vizsgarész alól, nagy örömünkre mentesült, mivel a Szakma Kiváló Tanulója Verseny elődöntőjében olyan eredményt ért el, mely jeles érdemjegyet biztosított számára a szakmai vizsga írásbeli részén. Az első akadály sikeres teljesítése után következett a fodrász szakma talán leglátványosabb része a gyakorlati vizsga.

Szent Bazil Középiskola Az utolsó nagy megmérettetés! Hírek

Az elnök asszony nyitó beszéde és a balesetvédelmi oktatás után, reggel nyolckor láttak neki a tanulók a munkához. A munkafolyamatok sorát a férfi klasszikus hajvágás nyitotta, amely előtt talán a legjobban izgultak a vizsgázók. Az eleinte még remegő kezek lassan határozott, begyakorlott mozdulatokkal varázsolták divatossá a férfi és női modellek frizuráit. Az utolsó munkafolyamat előtti babafejes művelet, a vízhullám nyugtató mozdulatai alatt kicsit erőt gyűjthettek fodrász jelöltjeink az alkalmi konty készítéséhez. Az alkalmi konty készítése alatt tanulóink megmutathatták kreativitásukat, szabadjára engedhették fantáziájukat. A vizsgabizottság a munka befejeztével elismerően gyönyörködött a frizura, a smink és a ruha összhangjában. A vizsga végén a bizottság szövegesen értékelte a mindenki számára sikeres gyakorlati vizsgát, így mindenki készülhetett az utolsó szóbeli fordulóra, melyre 2010. június 8-án került sor.

Szent Bazil Középiskola Az utolsó nagy megmérettetés! Hírek

A szóbeli vizsga szakmai ismeretek, anyagismeret, vállalkozói ismeretek és szituációs gyakorlat tantárgyakra épült. A feladatok megoldása nem jelentett akadályt diákjaink számára, a magabiztos fellépésük hátterében a stabil tudás és felkészültség állt. A vizsga előtti szorgalmi időben mindenkinek sikerült az esetleges hiányosságokat pótolni, felkészítő tanáraik segítségével. A vizsgaláz és izgalom jó hatást gyakorolt a tanulókra, többen képességeik feletti szinten teljesítettek. Néhány kimagasló minőségű feleletet produkáltak. A vizsgaelnök és a kamarai tag is elismerően nyilatkoztak a tanulók vizsgán nyújtott teljesítményéről. A vizsga jó hangulatban, dinamikus lendülettel zajlott. Iskolánk nyugodt szívvel engedi útjára végzős diákjait, mert megalapozott elméleti és gyakorlati tudásuk alapját szolgálhatja egy sikeres szakmai karriernek.

Laskay Éva és Jeney Zoltán

Tags: , , ,
Menü