Kozmetikus szintvizsga Nyíregyházán

folder_openHírek

2010 május 05-én és 06-án jeles eseményre készültek az első évfolyamos kozmetikus tanulóink, életük első nagy vizsgájára, a SZINTVIZSGÁRA. A vizsgát hosszú felkészülés előzte meg: Modelljeik részére sminkterveket és kezelési terveket készítettek, melyben sok segítséget nyújtott számukra Rusinné Papp Mária gyakorlati oktatójuk. A jeles nap reggelén tanulóink már izgatottan rendezgették a megfelelő anyagokat és eszközöket. 8 órakor elkezdődött a vizsga, melynek menetét rövid köszöntő után a vizsgabizottság elnöke ismertette. A megmérettetés a kozmetikus szakma egyik látványos munkafolyamatával, a nappali smink készítésével kezdődött. A sminkek készítésénél figyelembe vették a modell egyéniségét, valamint a viselt ruha színvilágát is. A vizsgáztatók szerint nagyon szép sminkek készültek, melyet az értékelés során is megemlítettek.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szintvizsga Nyíregyházán Hírek

Ezután következett a bőrdiagnosztika saját modellen, mely feladattól talán a legjobban tartottak a lányok. A kezdeti izgalom után mindenki szépen el tudta mondani a modellekre vonatkozó objektív és szubjektív tüneteket, és helyesen megállapították a megfelelő bőrtípust. A diagnosztikát követően pedig hasznos tanácsokkal látták el modelljeiket az otthoni bőrápolással kapcsolatban, hogy bőrük szépségét minél tovább megőrizhessék. A feladatok a szemöldök- szempillafestéssel és a szemöldök csipeszeléssel folytatódtak, amelyet a sok gyakorlásnak köszönhetően rutinosan végrehajtottak tanulóink.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szintvizsga Nyíregyházán Hírek

A műveletek sorában a lábgyantázás következett, melyet úgy végeztek el a vizsgázók, hogy a vendég egy nylonharisnyát is fel tudott húzni a depiláció után. A vizsgát lezáró feladat az iskolamasszázs mozdulatainak bemutatása volt. A könnyed bemelegítő mozdulatok után a lányok egyenként is bemutatták a masszázs-fogásokat. Így a nyugtató-masszázst követően a vizsgát segítő modellek kipihenten távozhattak.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szintvizsga Nyíregyházán Hírek

A kozmetikus tanulók az első „igazi nagy vizsgájukat” nagyon szép eredményekkel zárták. Ehhez a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is hozzájárult a felhasznált anyagok és eszközök biztosításával, amellyel megkönnyítették az eredményes vizsgához vezető utat.

Gratulálunk lányok! Laskay Éva osztályfőnök

Tags: , , ,
Menü