Remekeltek a festők Nyíregyházán!

folder_openHírek

Révbe értek festő tanulóink. A három szorgalmasan töltött év munkájáról 2010. május- júniusi vizsgaidőszakban adhattak számot szobafestő-mázoló és tapétázó okj-s képzésben résztvevő tanulóink. A szakmai vizsga három részből állt, melyre elméleti és gyakorlati oktatóik folyamatosan készítették fel a fiúkat. A gyakorlati vizsga nem okozott újdonságot, mivel minden év végén sor került rá, annál nagyobb izgalommal várták az írásbeli feladatsorokat és a szóbeli számonkérést.

Szent Bazil Középiskola Remekeltek a festők Nyíregyházán! Hírek

A festők vizsgája az írásbeli vizsgarészekkel kezdődött, melyet a fiúk eredményesen teljesítettek május 17-én. Három részből állt: műszaki alapismeretek, építészeti alapozó ismeretek és komplex szakmai ismeretek. A vizsgázók mindhárom részből eredményesen vették az első akadályt, erre utal az átlag: 4,25.

Szent Bazil Középiskola Remekeltek a festők Nyíregyházán! Hírek

Ezt követte a gyakorlati vizsga, melyre június 4-5-én került sor. Ennek során a tanulók újjá varázsolták az iskola épületében lévő néhány tantermet. A hosszú gyakorlati oktatásnak szépen beérett a gyümölcse, ezt bizonyítja, hogy a glettelés, csiszolás és festés eredményeképpen szebbé tették az év során elhasználódott falfelületeket. A szép munkáról árulkodik a szép eredmény: minden tanuló jeles eredménnyel zárta a gyakorlati vizsgarészt. Az utolsó próbatételre 2010. június 7-én került sor a szóbeli vizsga keretein belül, amikor a vizsgázók bemutathatták a képzés során elsajátított elméleti tudásukat a környezetvédelem, ökológia és munkabiztonság az építészeti tevékenységben; szobafestő-mázoló és tapétázó technológia; szobafestő-mázoló és tapétázó anyagismeret tantárgyakból. A vizsgabizottság több tanulót is dicséretben részesített kiemelkedő teljesítményükért: Szűcs László, Bana László Attila, Kiss Balázs és Ragyina József.

Szent Bazil Középiskola Remekeltek a festők Nyíregyházán! Hírek

A nap végén minden vizsgázó átvehette a kiemelkedő eredményű szakmunkás bizonyítványát, mellyel piacképes szakmát tudhatnak magukénak. Kívánunk nekik, hogy állják meg a helyüket az életben, és jó szakemberekként öregbítsék a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola hírnevét.

Tags: , ,
Menü