Kozmetikus szakmai vizsga Kisvárdán

folder_openHírek

Az idei kozmetikus szakmai vizsga más volt, mint az előző években, ugyan is az új modulos rendszer szerint zajlott. Már a vizsgatervező számítógépes program is egy újdonságot jelentett számunkra, de a vizsgák lebonyolítása is némileg eltért a megszokott rendtől. Ez még inkább fokozta a vizsgák előtti izgalmat.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szakmai vizsga Kisvárdán Hírek

A kozmetikus szakmai vizsga két vizsgarészből épült fel:

  1. vizsgarész (modul) – a szépészeti szolgáltató egység üzemeltetése – további három vizsgafeladatból állt (szépségszalon létrehozása, gazdálkodása, marketingje, munkavédelem és környezetvédelem, dokumentálás, nyilvántartás vezetés számítógéppel);
  2. vizsgarész (modul) – Kozmetikus feladatai – további hat vizsgafeladatból állt (A kozmetikus hatáskörébe tartozó bőrrendellenességek kezelése, A kozmetikában alkalmazott elektorkozmetikai eljárások, labor, idegen modell diagnosztizálása, tartós szempilla- és szemöldökfestés, saját modell kezelése stb.)

A vizsgaidőszak május 18-án kezdődött. A vizsgák három vizsganapra lettek beosztva. Az első vizsganap a szóbeli vizsgarészek kerültek lebonyolításra. Minden vizsgázón érezhető volt a feszültség, ami érthető is, hiszen nagyon sokat készültek, tanultak a szóbelire. Az első vizsganap végére nagyon elfáradtunk, de minden tanulónak sikeresen zárult ez a megmérettetés.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szakmai vizsga Kisvárdán Hírek A második vizsganapon az írásbeli munkavédelem és környezetvédelem, illetve a gyakorlati, dokumentálás, nyilvántartás vezetés számítógéppel vizsgarészre kerül sor. Ez egy délelőttöt vett igénybe, hiszen mindkét vizsgára 30 perc volt adva. Mindkét vizsga szinte csak jó és jeles eredményeket hozott.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szakmai vizsga Kisvárdán Hírek A harmadik vizsganap zárta a vizsgaidőszakot. Ezen a vizsganapon került megrendezésre a gyakorlati vizsga, amely az idegen modell diagnosztizálása, tartós szempilla- és szemöldökfestés és szemöldökformázás, saját modell kezelése vizsgarészekből állt. Minden vizsgázó időben és megfelelő munkaruházatban, minden vizsgához szükséges felszereléssel jelent meg a vizsgán. A modellek is mind időben érkeztek. A vizsga szervezetten zajlott a tervezett időbeosztás szerint.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szakmai vizsga Kisvárdán Hírek

A harmadik vizsganap végén minden kozmetikus büszkén és örömmel vehette át szakmai bizonyítványt. A vizsgabizottság kiemelte Moravecz Noémi munkáját, aki kimagasló teljesítményt nyújtott. Sok jó jegy született. A vizsga szervezett lebonyolítása természetesen a vizsgabizottság érdeme és ez úton is köszönjük minden tagjának az eredményes munkát. Végzős tanulóinknak sok sikert, munkalehetőséget kívánunk.

Balázs Erika osztályfőnök

Tags: , , ,
Menü