Bepillantás a szakma világába: így csinálják a „nagyok”…

folder_openHírek, TÁMOP-2.2.5.

A nyíregyházi Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium előrehozott szakács és pincér osztályai 2013.05.21.-én egy külsős szakmai programra látogattak el a nyíregyházi Lugas Wellness Hotel **** és étterembe. Erdélyi-Farkas Tímea szaktanár és Benkei Kornél szakoktató kíséretében lehetőségük nyílt megfigyelni, hogy hogyan működik az „életben” egy konyha, milyen eszközökkel dolgoznak a pincérek. Tanulóink rácsodálkoztak arra is, hogy milyen jól megférnek egymás mellett a Nyírségre jellemző tájjellegű ételek és a nemzetközi konyha különlegességei. Lehetőségük nyílott arra is, hogy megkóstolják az étterem specialitásait, fogyasszanak a Lugas-tálból. Több diákban újrafogalmazódott az elhivatottság a szakmája felé, és sokan ígéretet tettek, hogy egyszer nemcsak fizetővendégként fognak visszatérni…..Legyen így sikerüljenek az álmaik!

Ez a kirándulás a „TÁMOP-2.2.5.A-12/1-2012-0022 A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium szakképzéseinek továbbfejlesztése Nyíregyháza Móricz Zsigmond utcai telephelyén” projekt keretében valósult meg.

Készítette: Kovalecz-Szabó Csilla

[nggallery id=246]

Szent Bazil Középiskola Bepillantás a szakma világába: így csinálják a „nagyok”… Hírek TÁMOP 2.2.5.

Tags: , , ,
Menü