Kisvárdai szakácsok éttermi látogatása

folder_openHírek, TÁMOP-2.2.5.

A kisvárdai Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium 9. évfolyamos szakács tanulói szakmai program keretében látogatást tehettek egy helyi étterembe. Lehetőségük volt arra, hogy megismerkedhessenek egy étterem konyhájával, éttermi részével valamint rendezvénytermével. A diákok először az éttermi részt vették birtokukba. Végignézték az étlapot, heti menüt, itallapot. A környezet nagyon megnyerő volt számukra. A következő lépésben a diákok testközelből megismerkedhettek az ételkészítés fázisaival. Láthatták az előkészítő helyiségeket, úgy, mint a hús,- zöldség előkészítőt is, bepillanthattak az előkészítés gépeinek működésébe, mint például, burgonyakoptató, húsdarálógép. Több olyan készülékkel is találkoztak, amit a modern tankonyhájukban is használnak rendszeresen a gyakorlatok alkalmával.

Nagy érdeklődés övezte azt az univerzális gépet, amely, párol, melegen tart, süt illetve megismerhették a balesetvédelmi munkavédelmi szabályát is. Diákjaink élvezettel hallgatták a vízpermetezéses üzemrész működését. Megtekinthettük a szárazáru, zöldségáru raktárakat is. Diákjaink meg is jegyezték, hogy mindent megfelelően tárolnak ebben az étteremben, hiszen órákon is így hallották. A látogatásunk végén megtekintettük az étterem rendezvénytermét, ahol éppen esküvői előkészületek folytak. Diákjaink érdeklődve hallgatták a különböző rendezvényeken előforduló menüsorokat és különleges kívánságokat. Az üzemlátogatás nagy segítséget adott ahhoz, hogy megismerjék tanulóink a különböző menüsorokat, köreteket, melyekkel előkészítés és ételkészítés tanórákon is ismerkednek.

Köszönet az étterem vezetőjének, Joó Pálnénak, Erzsike néninek a program megvalósulásáért, valamint Farkas Mihály gyakorlati oktatónknak a kalauzolásért.
készítette: Jancsóné Belinszky Marianna osztályfőnök
Tanulói vélemények:

„Az éttermi látogatás nagyon tetszett. A berendezés és a színek összhangban voltak egymással. Mind az étel, mind pedig az italválaszték mindenki igényét kielégíti. Lehetőségünk volt a konyha és a hozzá kapcsolódó helyiségek megtekintésére. Meglepődve tapasztaltam, hogy a konyha mennyire modern gépekkel van felszerelve. A látogatás során nekem leginkább a különleges kelyhek és poharak tetszettek. ”
(Írta: Vadász Balázs 9. évfolyamos szakács tanuló)

„Nagyon vártam már azt a lehetőséget, hogy egy étterem konyhájára bejuthassak. Ez a kérésem ezzel a programmal teljesült. A látogatás során megismerkedhettem a konyha részeivel, gépeivel valamint a különböző raktárakkal. Megnézhettük az étterem étel és italkínálatát. Láthattuk a terítés több formáját is. Megtekinthettük az étterem rendezvénytermét is. Ezzel a látogatással még biztosabb lettem abban, hogy jól választottam, amikor szakács szakmára jelentkeztem!”
(Írta: Hamza Enikő 9. évfolyamos szakács tanuló)

A szakmai program megvalósulását a TÁMOP 2.2.5.A-12/1-2012-0001. számú projekt keretében valósult meg.
Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok éttermi látogatása Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok éttermi látogatása Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok éttermi látogatása Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok éttermi látogatása Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok éttermi látogatása Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok éttermi látogatása Hírek TÁMOP 2.2.5. Szent Bazil Középiskola Kisvárdai szakácsok éttermi látogatása Hírek TÁMOP 2.2.5.

Tags: , , , ,
Menü