Szépészeti képzés a Telegdi Kata Szakiskolában

folder_openHírek

Iskolánk vezető szerepet tölt be a területi szépségipari szakemberek képzésében. A legkeresettebb képzéseink közé tartozik a fodrász és a kozmetikus szakma. Nem véletlen ez, hiszen a jó eredmények eléréséhez adott minden feltétel. Tanulóink korszerűen felszerelt tanszalonokban, mestervizsgás oktatók mellett sajátíthatják el a szakmák fortélyait. A 2012/2013-as tanév OKJ-s vizsgáján a vizsgafeladatok a szakmai tevékenység szinte minden területét érintették. A fodrász vizsgán Marcell vízhullám, férfi klasszikus hajvágás és szárítás, férfi divathajvágás és szárítás, női alaphajvágás és szárítás, női divathajvágás és szárítás, hajfestés, melírozás és alkalmi kontykészítés, a kozmetikusoknál bőrdiagnosztika, arckezelés és smink voltak a vizsgafeladatok. A gyakorlati vizsgákon készült munkák szakmailag, esztétikailag is kreatívak és magas színvonalúak voltak.

A gyakorlati vizsga mellett az elméleti felkészültségről is bizonyítottak a tanulók. Munka és környezetvédelem, informatika, vállalkozás és gazdasági ismeretek és szakmai tárgyakból.
A felkészítő tanárok és a vizsgabizottság is elégedett örömmel tapasztalta, hogy a kétéves felkészítés után a tanulóink alkalmassá váltak a tudatos, önálló munkavégzésre.

készítette: Jeney Zoltán
Szent Bazil Középiskola Szépészeti képzés a Telegdi Kata Szakiskolában Hírek Szent Bazil Középiskola Szépészeti képzés a Telegdi Kata Szakiskolában Hírek Szent Bazil Középiskola Szépészeti képzés a Telegdi Kata Szakiskolában Hírek Szent Bazil Középiskola Szépészeti képzés a Telegdi Kata Szakiskolában Hírek Szent Bazil Középiskola Szépészeti képzés a Telegdi Kata Szakiskolában Hírek

Tags: , , , ,
Menü