Épphogy elkezdődött a 2013/2014-es tanév, a debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium pincér- és a szakácsképzésben résztvevő 12. évfolyamos tanulóira és az ott tanító pedagógusokra komoly feladat várt. Október második hetében 4 osztály diákjai mérettek meg a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett szakmai gyakorlati szintvizsgán.
A központi tételekből összeállított vizsgán a szakácsok feladata egy háromfogásos menüsor elkészítése volt, a pincéreknek pedig eszközfelismerés, terítés, vendégfogadás, felszolgálás, tálalás. A 2013. október 7-től 11-ig tartó szintvizsga-sorozat eredményeként 3 szakács és 1 pincér osztály tanulói tudhatják maguk mögött a szakmai képzés egyik fontos állomását, amely belépőként szolgál az év végi szakmai vizsgához.
Készítette: Kovács Ágnes, igazgató
További képek FACEBOOK oldalunkon: www.facenok.com/felveteliiroda