Nem csak bortúra

folder_openHírek

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola gyakorló kozmetikus, gyakorló fodrász, valamint gyógy- és sportmasszőr tanulóival április 8-án Tarcalban jártunk osztálykirándulás keretében.
Tarcalról röviden annyit kell tudni, hogy a község a tokaji Nagykopasz-hegy nyugati lábánál fekszik és a tokaji borvidék egyik nevezetes települése.
Természetesen Tokajról és környékéről mindenkinek a jó minőségű fehér borok jutnak eszébe, de Tarcalon egyéb látványosságok, nevezetességek is megtalálhatóak, így a Degenfeld-kastély, a barokk eredetű Andrássy-kúria, a 18. századi római katolikus kápolna, a természetvédelmi területnek minősülő bányató, illetve a vidékre jellemző boros pincék sokasága – melyeken a helyi önkormányzat „idegenvezetője” kalauzolt végig bennünket. Záró programként a Kovács Pincészetbe látogattunk, ami úgyszintén a világörökség része.
Mindent egybevéve egy tökéletes napot töltöttünk együtt. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, így a hazafelé vezető úton már a következő kirándulás lehetősége lebegett a szemünk előtt, amire igen nagy esély van, hiszen egy kulturáltan viselkedő osztállyal ez mindenkor könnyen és vígan megvalósítható.

Kovács András, osztályfőnök

Szent Bazil Középiskola Nem csak bortúra Hírek
Szent Bazil Középiskola Nem csak bortúra Hírek
Szent Bazil Középiskola Nem csak bortúra Hírek
Szent Bazil Középiskola Nem csak bortúra Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , , , ,
Menü