Környezettudatosság a XXI. század hajnalán

folder_openHírek, TÁMOP 3.3.10-046, TÁMOP-3.3.10.

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában 2014. április 23-án került sor a „Környezetvédelem napja” című rendezvényre. A délelőtt 9 órai megnyitó után először egy környezetvédelmi előadásra került sor. A tanulók nagy érdeklődéssel hallgatták az előadót, hiszen interaktív módon kerültek bevonásra a programba. Különböző szerepkártyákat kaptak és az azon feltüntetett instrukcióknak megfelelően próbálták magukat pro és kontra beleélni az adott szituációba.
Olyan fontos témák kerültek többek között terítékre, mint a lég-, talaj- és vízszennyezés, a közterületi szemetelés, az illegális hulladéklerakás, természetvédelem, stb. Néhány kérdésben parázs vita alakult ki, de a környezetvédelmet korábban fontosnak nem tartó tanulók is belátták az előadás végére, hogy érdemes felülvizsgálniuk korábbi álláspontjukat.
A puding próbája is az evés, így az elmélet után közös szemétszedés során tehetett mindenki tanúbizonyságot a környezetvédelem iránti esetlegesen frissen megszerzett elkötelezettségéről. Az iskola udvarának tavaszi nagytakarításként is felfogható megszépítése igazán jól sikerült, de a valódi eredmény a szemetelés jövőbeni elkerülése kell, hogy legyen. Remélhetőleg tartós marad a most megszerzett lelkesedés és nem csak az iskola közvetlen környezetére terjed majd ki!

Tóth András

A program a TÁMOP -3.3.10.A-12-2013-0046. keretében valósult meg.

Szent Bazil Középiskola Környezettudatosság a XXI. század hajnalán Hírek TÁMOP 3.3.10 046 TÁMOP 3.3.10.

Szent Bazil Középiskola Környezettudatosság a XXI. század hajnalán Hírek TÁMOP 3.3.10 046 TÁMOP 3.3.10.

Tags: , ,
Menü