Láss csodát!

folder_openHírek, TÁMOP-3.3.10.

Csoportunk korán reggel gyülekezett az iskolánál, majd busszal indultunk a hosszú útra. Úticélunk a budapesti Camponában található Csodák Palotája volt. A hely nem csak egy kiállítás, hanem egy hatalmas fizikai játszóház. Itt a gyerekek és felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a természeti és fizikai világ jelenségeivel, törvényszerűségeivel.

Megérkezve kis csapatunk csoportokra osztódva szétszéledt az 1700 négyzetméteres helyen és mindenki saját kedve és tempója szerint tekintette meg és próbálta ki a játékokat és képességmérő készülékeket. Volt itt koncentrációs képességet – reakcióidőt – figyelem és egyensúlyérzéket mérő készülék, kaleidoszkóp, légágyú, alkotó inga, polárszűrős papagáj, kosárdobás levegővel… Kipróbáltuk a csatolt hintát, a fakírágyút és beültünk a szögleteskerekű autóba is. Nagyon jól szórakoztunk, és sokat nevettünk az érdekes játékokon. A kísérletezéssel, bemutatókkal hasznos ismeretanyagot is szereztünk, hiszen minden játéknál magyar útmutató magyarázza el az adott játék, eszköz működési elvét és hogy milyen fizikai jelenséget, törvényszerűséget tapasztalunk a játékhasználat közben.

A hazaút már oldott hangulatban telt a szórakoztató nap után. Este 19 órára érkeztünk meg Nyíregyházára kissé elfáradva, de felejthetetlen élményekkel gazdagodva.

Erdélyi – Farkas Tímea

A program a TÁMOP 3.3.10.A-12-2013-0045-ös számú projekt keretében került megvalósításra.

Szent Bazil Középiskola Láss csodát! Hírek TÁMOP 3.3.10.

Szent Bazil Középiskola Láss csodát! Hírek TÁMOP 3.3.10.

Szent Bazil Középiskola Láss csodát! Hírek TÁMOP 3.3.10.

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü