Mi leszel, ha nagy leszel?

folder_openHírek, TÁMOP 3.3.10-046, TÁMOP-3.3.10.

Sok fiatal számára nehéz válaszolni erre a kérdésre. Egyrészt azért, mert még végzős középiskolásként is kevés elképzelésük van a jövőjükről, másrészt, ha van is elképzelésük, sajnos a kelet-magyarországi régió munkalehetőség szempontjából az országos átlag alatt van. Ezért is nagyon hasznos rendezvény a Nyíregyházi Főiskola által immár 9. alkalommal megrendezett Innovációs- és Állásbörze, melyen a városból, a megyéből és a régióból összesen huszonhat kiállító képviseltette magát. Az idei évben az egyik célközönség a középiskolás korosztály volt.

A börzére 2014. április 14-én került sor a főiskola Bessenyei Aulájában, melyre ellátogattak a 13. évfolyamos vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző képzés tanulói is. Számukra nagyon aktuális ez a kiállítás, mivel idejekorán célszerű képzettségüknek, végzettségüknek megfelelő munkahelyet keresni, hiszen nem mindegy hogy életüknek egy nagy részét hol, milyen körülmények között, milyen munkával és nem utolsó sorban mennyi pénzért töltik. Szerencsére, a képzés struktúrája olyan, hogy nemcsak vám-, jövedéki és termékdíj ügyintézőként, hanem egyéb gazdasági és adminisztratív munkakörben is el tudnak majd helyezkedni.

A több órás programon prospektusokat és rengeteg információt gyűjtöttek be a bemutatott munkahelyekről, választható munkakörökről. Lehetőségük volt próbainterjún részt venni, akár angol nyelven is. A látogatók többsége, akárcsak tanulóink, élt is ezzel a lehetőséggel. A kiállításon a diákok nagy része megtalálta az érdeklődésének megfelelő munkakört illetve munkahelyet, amiért érdemes jobban tanulni, dolgozni.

Ludman Renáta, osztályfőnök

 

A program a TÁMOP 3.3.10.A-2-2013-0046 számú projekt keretén belül valósult meg.

 

Szent Bazil Középiskola Mi leszel, ha nagy leszel? Hírek TÁMOP 3.3.10 046 TÁMOP 3.3.10.

Szent Bazil Középiskola Mi leszel, ha nagy leszel? Hírek TÁMOP 3.3.10 046 TÁMOP 3.3.10.

Szent Bazil Középiskola Mi leszel, ha nagy leszel? Hírek TÁMOP 3.3.10 046 TÁMOP 3.3.10.

Tags: , ,
Menü