Mentorok tapasztalatcseréje a Telegdiben

folder_openHírek, TÁMOP 3.3.10-046, TÁMOP-3.3.10.

2014.november 28-án a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola nyíregyházi iskolájában valamennyi mentortanár részvételével „Workshopra” került sor.
A megbeszélés egyrészt alkalmat adott arra, hogy a kollégák egyeztessék a projekt folyamán szerzett személyes tapasztalataikat a mentori tevékenységgel kapcsolatban, másrészt külső előadók bevonásával segítő információkhoz jussanak, amelyeket hasznosíthatnak mentorált diákjaink felkészítésében.
Horváth Mónika, a Gyermekjóléti Központ munkatársaként aktuális információkkal szolgált a hiányzások csökkentéseinek lehetőségeiről, a tanköteles tanulók mulasztására vonatkozó szabályok változásairól. Felhívta a figyelmet olyan szervezetek elérhetőségére, amelyek krízishelyzetben nyújthatnak támaszt, valamint a 16 évét betöltött, már nem tanköteles tanulók szakképzésébe való bekapcsolódásának lehetséges módozatairól adott tájékoztatást.
Másik előadónk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa: Bohács József pályaorientációs munkatárs volt. Kiindulásként ismertette, hogy milyen objektív és szubjektívtényezők akadályozzák a hátrányos helyzetű tanulók elhelyezkedését. Előadásában ecsetelte a sikeres elhelyezkedéshez szükséges személyiség-jellemzőket, az önismeretet, felkészültséget, motiváltságot, mint alaptényezőt. Elmondta azt is, hogy a Kamara igény szerint egyéni pályaorientációs tanácsadásra ad lehetőséget. A sikeres állásinterjúra való felkészülésben nyújtott jól hasznosítható segítséget: álláskeresési technikákat mutatott be. A tájékoztatók elhangzása után lehetőség nyílt kérdésekre, majd a fehér asztal mellett folytatódott a közvetlen eszmecsere.

A program a TÁMOP-3.3.10. A – 12 – 2013 – 0046 Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskolában pályázat során valósult meg.

Jeney Zoltán
mentor
Szent Bazil Középiskola Mentorok tapasztalatcseréje a Telegdiben Hírek TÁMOP 3.3.10 046 TÁMOP 3.3.10. Szent Bazil Középiskola Mentorok tapasztalatcseréje a Telegdiben Hírek TÁMOP 3.3.10 046 TÁMOP 3.3.10.
További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , , ,
Menü