A lelkes diákok figyelmesen hallgatták az ismertetőt a kiváló minőségű pálinkáiról méltán híres főzde történetéről, működéséről, megalakulásától kezdve napjainkig. Megismerkedtek a pálinkafőzés folyamatával a gyümölcs felvásárlásától kezdve a palackozáson át az értékesítésig. Bepillantást nyertek a szolgáltatóegységek üzemeltetésének rejtelmeibe is, melyeket eddig csak tankönyvekből „bifláztak be”.
A látogatás végén a tanulók természetesen minőségellenőrzést is végeztek, hiszen nem mindegy, hogy mi kerül ki a fogyasztókhoz. A legtöbb szavazatot a szőlőből készült új termék, illetve az eperpálinka kapta. Új ismeretekkel és kellemes élményekkel gazdagodtak a tanulók, egyetértve abban, hogy többször is szeretnének részt venni ilyen tanulmányi kiránduláson.
Pethőné Ludman Renáta, mentor
A program a TÁMOP-3.3.10.A-12-2013-0046 Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola projekt keretében valósult meg.
További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda