Üzemlátogatás Debrecenben

folder_openHírek, TÁMOP-3.3.10.

A debreceni Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium pincér tanulóival nyakunkba vettük a várost és meglátogattuk a Hajós Alfréd tervei alapján épült Aranybika szállodát.
Az építészeti remekben, nem csak a vendéglátásba, hanem az idegenforgalmi részlegbe is betekintést nyerhettünk. Megmutatták Kósa Lajos, Debrecen volt polgármesterének kedvenc „Holló” termét is, ahol a debreceni konferenciáinak adott otthont.  Ezután a diákok a 2. emelet ablakaiból figyelhették az svédasztalos ebéd lebonyolítását. Majd a konferencia terembe kísértek minket, ahol előadást tartottak nekik főképp a rendezvény lebonyolítás menetéről.

Az Aranybikát elhagyva a Csokonai étterembe vettük az irányt, ahol a svájci felszolgálási mód mellett, még az angol felszolgálás szelleme is él. A vadász terembe leérve a gyerekek megismerkedhettek a flambír kocsival, tatár beefsteak-et keverhettek és elkészíthették kreatív díszterítésüket egy vadászvacsorára.

Másnap ismét az Aranybika szállodában kezdtük a napot, ahol a reggeliztetés után, az étteremvezető úr megmutatta a svédasztalos ebéd aznapi menüjét, bemehettünk a konyha cukrászati részére és megfigyelhettüka konyhai és cukrászati gépek működését. Megmutatták a kávézót, ahol a vendégeket kitömött krokodilok fogadják. A karzatról pedig bepillanthattunk a személyzet mindennapi munkájába.

A látogatásunk tovább folytatódott az Óbester szállodába, ahol a szálloda vezetője fogadott minket és megmutatta a rendezvényterem látványos berendezéseit. Tanulóink megismerkedhettek a szállodai és azéttermi személyzet összetételével. A hall és az étterem közti elválasztó falbanexclusive italok minibár üvegeit tanulmányozhatták.

A rengeteg új információt a diákok a főtéri karácsonyi vásárban emésztgették, ahol a téli étel- és italkülönlegességeket láthattak, kóstolhattak.

Nagy Alexandra, szakoktató

A program a TÁMOP-3.3.10.A-12-2013-0045 számú Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnáziumban projekt keretében valósult meg.

Szent Bazil Középiskola Üzemlátogatás Debrecenben Hírek TÁMOP 3.3.10. Szent Bazil Középiskola Üzemlátogatás Debrecenben Hírek TÁMOP 3.3.10. Szent Bazil Középiskola Üzemlátogatás Debrecenben Hírek TÁMOP 3.3.10. Szent Bazil Középiskola Üzemlátogatás Debrecenben Hírek TÁMOP 3.3.10.

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: ,
Menü