Üzemlátogatások a National Instruments-nél

folder_openHírek

A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola végzős irodai asszisztens, illetve vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző tanulói március 2-án és 10-én a National Instruments Hungary Kft.-t keresték fél gyakorlati foglalkozás keretében.

Az üzemlátogatásról Varga Fanni 14. évfolyamos irodai asszisztens tanuló beszámolóját közöljük:

Az osztályunknak megadatott az a lehetőség, hogy meglátogathattuk a National Instruments vállalatát Debrecenben.
A fogadóhelyiségben azt mondták, ha átlépjük az NI ajtaját, már „Amerikában leszünk”. Igazuk volt, mindig is egy ilyen helyen szerettem volna dolgozni irodai asszisztensként.
A körbevezetésünk egy NI-ról szóló előadással kezdődött. A vállalat gyártóbázisát Debrecenben 2001-ben alapították, mára már itt gyártják az NI hardvertermékeinek 90%-át. A gyártás mellett számos más tevékenységet is folytatnak: Service Center, Pénzügyi Szolgáltató Központ, valamint a kiszállítást végző raktárközpont.
Mivel legtöbben ülőmunkát végeznek a vállalatnál, ezért nagyon fontos a testbarát munkavégzés, az iroda ergonomikus kialakítása. Szó esett a LEAN menedzsmentről is, melynek lényege, hogy fokozza a szervezet értékteremtő képességét. Erről a programunk végén kaptunk egy kisokost is.
Az előadás után körbevezettek bennünket. Megnézhettük hol és hogyan dolgoznak a mérnökök, teljes betekintést nyerhettünk egy kubikba, megismerhettük a borítékológép működését és megmutatták a tárgyalótermeket is.
Az NI láthatóan törekszik arra, hogy minél jobban érezzék magukat az ott dolgozók. Ezt azzal is próbálják elérni, hogy családbarát környezetet alakítanak ki, például a vezetők ajtaja mindig nyitva áll az alkalmazottak előtt.
Sosem voltam még Amerikában, de egyszer szeretnék oda eljutni. Köszönöm az NI-nak, hogy kaphattam egy „falatot” belőle.

Képzési infó: a 2015/2016. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntése értelmében a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola debreceni telephelye várja az érettségizett fiatalok jelentkezését a 2015 szeptemberében induló. vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző (54 344 03) két évfolyamos szakközépiskolai képzésére.
Jelentkezni személyesen a Piac utca 60. szám alatti felvételi irodánkban lehet: http://szentbazilszakkepzo.hu/kapcsolat

Szent Bazil Középiskola Üzemlátogatások a National Instruments nél Hírek Szent Bazil Középiskola Üzemlátogatások a National Instruments nél Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , , , ,
Menü