Az első debreceni tessedikes kisgyermekgondozó-nevelők

folder_openHírek

2015. május 13-án elérkezett a nagy izgalommal várt szakmai írásbeli vizsga napja a Kisgyermekgondozó, – nevelő osztály 13 tanulója részére.
Izgalommal teli nap volt ez diákoknak, tanároknak egyaránt, hiszen iskolánk történetében ez volt az első osztály vizsgája ezen szakma esetében.
A sikeres írásbeli vizsga után, 2015. június 02-án Derecskén, a Mese-vár Óvoda és Bölcsőde adott otthont a gyakorlati vizsgának, amely tárgyi és személyi adottságait tekintve, kiváló helyszínek bizonyult. Tanulóink kora reggel, szép fehérbe öltözve várták a tételek kihúzását. Ezen a napon 3 területen bizonyították szakmai rátermettségüket.
A gyakorlati tétel az alábbi részfeladatokból tevődött össze:
A) Napi gondozási feladatok ellátása
Napi gondozási, nevelési feladatok elvégzése a gyermekek bevonásával.
B) Elsősegély nyújtása
A vizsgabizottság előtt elsősegély-nyújtási feladatok végrehajtása demonstrációs körülmények között, megadott feltételek alapján.
C) Gondozás a bölcsődében

A napközbeni gyermekellátás szokásos tevékenységeinek bemutatása, elemzése és ismertetése demonstrációs feladatok során. Berendezések, tárgyi eszközök válogatása, elemzése, konfliktus- és szituációs helyzetek és feladatok értelmezése, döntési helyzetek elemzése, problémaelemzés. Az életkori sajátosságokból adódó nevelési helyzetek, kérdések elemzése, és tanácsadás a szülőknek.
Köszönettel tartozunk a bölcsőde vezetőjének és a nevelőnőknek, akik kedvességükkel és támogató, biztató szavaikkal oldották a vizsgahangulatot és egyfajta kellemes intézménylátogatás érzését keltették mind a vizsgázókban, mind a vizsgabizottság tagjaiban.
Külön köszönettel tartozunk a gyerekeknek, akik segítőkészek és együttműködőek voltak, ezzel is hozzájárulva a vizsga sikerességéhez.
A szóbeli vizsgára 2015. június 03-án került sor iskolánkban, amely 13 szakmai bizonyítvány átadásával zárult.
Tanulóink kiemelkedő felkészültségét bizonyítja a 4, 6-os vizsgaátlag és a vizsgabizottság tagjainak dicsérő szavai.
Gratulálunk, és további sikereket kívánunk! Köszönjük az őket felkészítő tanárok áldozatos munkáját!

Felkészítő tanárok:
Antalné Técsi Antónia
Bugyik- Oláh Judit
Dókáné Ildikó
Varga Mónika
Vizi Mária
Kocsárdiné Juhász Zsuzsanna

Készítette: Kocsárdiné Juhász Zsuzsanna osztályfőnök

Szent Bazil Középiskola Az első debreceni tessedikes kisgyermekgondozó nevelők Hírek Szent Bazil Középiskola Az első debreceni tessedikes kisgyermekgondozó nevelők Hírek Szent Bazil Középiskola Az első debreceni tessedikes kisgyermekgondozó nevelők Hírek

További képek Facebook oldalunkon: facebook.com/felveteliiroda

Tags: , ,
Menü