Long Lashes pillák – műszempilla-készítés a kisvárdai Telegdiben

folder_openIPR

2015. november 03-án a Veress és Társa Kft. jóvoltából Török Szimonetta ismertette és tanította meg tanulóinknak az 1D műszempilla készítés folyamatát. Nagy türelmet, koncentrációt és pontosságot igényel ez a művelet, mert a szem környékén nagyon hegyes csipeszekkel kell dolgozni.

Szent Bazil Középiskola Long Lashes pillák – műszempilla készítés a kisvárdai Telegdiben IPR

Fontos a pontosság, hiszen egy pillára egy szál műszempillát ragasztunk úgy, hogy az ott is maradjon; megfelelő hosszúságú, sűrűségű és vastagságú legyen. A nap végére mindannyian örömmel vették át a tanult tudásukat bizonyító Long Lashes szempilla alaptanfolyamról szóló oklevelüket.

Polyákné Márta Edina, szakoktató

Az osztályunk nagyon várta ezt a napot, hiszen a lányok többsége szereti a szép, igéző szempillákat. Először az elméleti résszel ismerkedtünk, majd belevágtunk a gyakorlati részbe is. Az osztály tagjai két modellen gyakorolhatták a szempillaépítést, miután az oktató megmutatta a kezdeti lépéseket. Kedvesen és türelmesen magyarázta el és segített a helyes szempilla felhelyezés elsajátításában. Több órán át gyakoroltunk, majd a nap végén mindenki megkapta a megérdemelt oklevelet, amivel akár otthon is elkészíthetjük leendő vendégeink szempilláit.” (Bodó Gabriella)

Először nehezen indult a szempillarakás, de aztán belerázódtam. A nehézséget nem a pilla felrakása okozta, hanem a két kéz együttes használata. Remélem, fogom tudni hasznosítani az itt szerzett ismereteimet, és a következő, magasabb szintű pilla tanfolyamokon is szeretnék részt venni, hogy akár a 6D-s pillát is tudjam rakni.” (Kovács Krisztián)

Csak szemlélőként vettem részt a tanfolyamon, de így is nagyon élveztem és érdekesnek találtam. Azt hittem, hogy egyszerű, de miután megmutatták, hogyan kell csinálni, rájöttem, hogy mégsem olyan könnyű. Elég aprólékos művelet, de a végeredményért megéri.”(Czető Mercédesz)

Izgatottan vártam, hogy végre elkezdődjön a tanfolyam, bár úgy gondoltam, egyszerű lesz. Maga a munkafolyamat rengeteg munkát és türelmet igényel. Először nem sikerült jól felhelyezni a pillát, de azután belejöttem. Kezdetben féltem, hogy rosszul csinálok valamit és ez alatt a modellemnek kellemetlenséget okozok. Összességében örülök, hogy részt vettem ezen a képzésen. Megbántam volna, ha kihagyom!” (Pásztor Viola)

További képek: http://on.fb.me/1lu4pdY

Tags: , ,
Menü