Egy világmárka bemutatkozása a kisvárdai Telegdiben

folder_openHírek

Garamvölgyi Tamara oktató fodrász hozta el a Revlon termékeit kisvárdai tanszalonunkba 2015. november 11-én. A Revlon 1932-ben alapított amerikai kozmetikai márka. Magyarországon is régóta kaphatók a kereskedelmi forgalomban hajfestékek, hajápolási szerek, illatszerek, sminkek és egyéb kozmetikumok. A bemutató termékismertetéssel és színelméleti oktatással kezdődött, majd a tanulók modelleken dolgozva ismerhették meg a különböző anyagokat, azok hajjal történő viselkedését.

Szent Bazil Középiskola Egy világmárka bemutatkozása a kisvárdai Telegdiben Hírek

Tamarával együtt határozták meg a modell hajának alapszínét, a festett haj színét, és a modell kívánságának megfelelő vegyszeres művelet sorrendiségét, receptjét, hatóidejét, utókezelését és a felhasználandó finish termékeket. Megtapasztalhatták a szőkítő por felvilágosításának tökéletességét, a pasztellizálást, hajfestést oxidációs hajfestékkel, hajszínezést fizikai hajszínezővel, és az ammóniamentes hajfesték használatát. A meglévő ismereteikhez egy másik cég termékeit megismerve új tapasztalatokkal gazdagodtak a mai napon gyakorló fodrász tanulóink. Köszönjük a lehetőségét ennek a rendkívüli termékbemutatónak.

Polyákné Márta Edina

mesterfodrász, szakoktató

Szerintem mi kaptuk Enikővel a legnehezebb munkát a mai napon. Középbarna színből kellett a legvilágosabb színmélységet festenünk. Ezt egy lépésben, direkt módon nem lehet csak hajfestéssel elérni, alapozni, illetve felvilágosítani kell a természetes hajat szőkítő porral a lehető legvilágosabb színmélységre. Amikor ezt elértük, meg kellett mosni a hajat, megszárítani, majd gyorsan felkenni a hamvas árnyalatú hajszínezőt. Ezt a hatóidő letelte után ismét meg kellett mosni, hajpakolást alkalmaztunk, majd finish termékek használatával formára szárítottuk és frizurát fésültünk. Örültünk, hogy sikerült modellünk hajának sárgás árnyalatát gyönyörű csillogó hamvassá változtatnunk.” (Pál Mária, 14. évfolyamos gyakorló fodrász tanuló)

A modellem szeretett volna a hajába pink, kék és lila színeket, de ehhez fel kellett volna világosítni a roncsolt, festett haját. Mivel mi, fodrászok a haj védelmét nagyon fontosnak tartjuk, ezért erről a szándékáról lebeszéltük. Ajánlottunk neki Tamarával közösen egy köztes megoldást: haja a tőtől a hajközépen át sötétlila árnyalatot, míg a kifakult hajvég vörös árnyalatot kapna. Laci segítségével gyorsabban dolgoztunk és így is elfáradtunk. Nem gondoltam, hogy ilyen sok festékmennyiséget használunk el, de szükséges volt a megfelelő egyenletesség érdekében. Elégedettek voltunk a munkánkkal.” (Seres Nóra, 14. évfolyamos gyakorló fodrász tanuló)

A mi modellünk egyszerű dolgot kért: kifakult hajvégét szerette volna eltüntetni, festés nélkül visszakapni hajának eredeti színét. Tartós hajszínezést végeztünk a Young Colour tartós hajszínező használatával. Ennek hatóideje 20 perc volt, amit lemostunk, ápoltuk és formára szárítottuk az elkészült frizurát. Eszter haja egyenletes és fényes hajszínt kapott. A szín tartósságát nyomon fogjuk tudni követni, hiszen nap mint nap találkozunk. Ezek után rajtam próbáltuk ki a fizikai hajszínezőt lila árnyalatban. Kedvenc színem a lila, ezért a már meglévő szőke tincseimből néhányat be is színeztünk vele. Nagyon szép és számomra tetszetős lett a végeredmény. Jó lenne, rendszeresen egy ilyen „próbáld ki, dolgozz vele” termékbemutató.” (Tóth Alexandra, 14. évfolyamos gyakorló fodrász tanuló)

További képek: http://on.fb.me/1HUCUUV

Tags: , ,
Menü