„Márciusi ifjak”

folder_openHírek

A nyíregyházi Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola diákjai és tanárai, az immár hagyománnyá vált rendezvényen emlékeztek meg 1848. március 15-ei eseményekről.
Szent Bazil Középiskola „Márciusi ifjak” Hírek

A 168 éve kitört forradalom hazánk történelmének meghatározó eseménye, mely jelképpé, az elveszett szabadság visszaszerzésének szimbólumává vált.
Az idei ünnepi műsort az első évfolyamos irodai asszisztens osztály néhány tanulója prezentálta. Az előadás helyszíne a város Petőfi tere volt, mely méltó helyszínt biztosított a megemlékezésnek. A szereplők a felelevenítették a forradalom kitörésének előzményeit, a forradalmárok és az ország követeléseit. Természetesen nem maradhattak ki a nemzetdicsőítő, lelkesítő költemények – így a Nemzeti dal – sem.
Az emlékműsor egyik legnagyobb költőnk, a forradalom egyik kiemelkedő alakjának, Petőfi Sándor mellszobrának megkoszorúzásával zárult.
Az előadás résztvevői: Ádám József, Csóka Ilona Dalma, Hutkai Mónika, Kocsis Enikő, Németh Dzsenifer, Nyirkos Anna, Szabó Csaba, Szücs Ildikó, Tropa Zoltán Márton, Tóth Anita 09. osztályos irodai asszisztens tanulók.
Ludman Renáta
További képek: http://on.fb.me/1nUSXZ2

Tags: , , , , ,
Menü