A Szabolcs – Szatmár Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2016. április 07-én a sor került a 9. évfolyamos szakács tanulók szintvizsgájára.
Az elnöki megnyitó után a diákok kihúzták a tételeket, majd nekiláttak a 2 fogásos menü elkészítésének.
A kezdeti izgalom, feszültség után a tanulók igyekeztek minden eddig elsajátított szakmai tudásukat alkalmazva a lehető legjobb ételt elkészíteni.
A tételek között szerepelt lebbencsleves, magyaros gombaleves, brokkoli krémleves, hideg meggyleves, tócsni, tojásos galuska, zöldborsó illetve tejszínes parajfőzelék.
A vizsgabizottság tagjai különös figyelmet fordítottak az értékelés során az alkalmazott műveletek szakszerűségére, az ételek állományára, ízére, tálalására, a készítmények megfelelő készen tartására.
Minden tanuló sikeres szintvizsgát tett.
Reméljük, hogy a vizsgán szerzett tapasztalataikat illetve az elnök szakmai tanácsait megfogadva haladnak tovább a szakmunkásvizsga felé.
Erdélyi – Farkas Tímea, osztályfőnök
A vizsgáról további képek a felvételiiroda facebook oldalán az albumokban.
A szakácsok első megmérettetése
folder_openHírek
Tags: Nyíregyháza, Pincér Képzés, Szakács Képzés, Szintvizsga, Tessedik Sámuel Szakközépiskola, Vendéglátó eladó képzés