Újabb sikert arattak a megyei elsősegélynyújtó versenyen a kisvárdai Telegdisek

folder_openHírek, IPR

Idén újra sor került a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezete által megrendezett elsősegélynyújtó versenyre, melyen a kisvárdai Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola gyakorló kozmetikus és irodai asszisztens szakos tanulói egy csapatot alkotva továbbjutottak a megyei megmérettetésre.
Szent Bazil Középiskola Újabb sikert arattak a megyei elsősegélynyújtó versenyen a kisvárdai Telegdisek Hírek IPR

A versenyző csapatok három kategóriában nevezhettek: általános iskolai, középiskolai és felnőtt kategóriában. A Telegdis lányok felnőtt kategóriában indultak. Az ötfős csoportok elméleti felkészültségét tesztek kitöltésével mérték, melyekben az elsősegély-nyújtási ismereteken túl a Vöröskereszt történetét is tudni kellett.
A tanulók nagyon élvezték a balesetek helyszínein elvégzett feladatokat, ahol képzett, sminkelt imitátorok „sérüléseit” kellett felismerniük és ellátniuk. pl. alkohol-mérgezettet, epilepsziást, alkari vénából vérzőt, valamint egy autóbaleset helyszínére elsőként érkezve mutathatták be a gyakorlatban is tudásukat a versenyzők. Ez utóbbi esetben ájult, mellkasi sérültet, nyílt lábszártörést, nyaki artériás vérzőt és fejsérültet láthattak el.
Diákjaink, Laczkó Nikoletta, Tokár Henrietta, Kocsi Ágnes, Bori Emese, Székely Ivett felnőtt kategóriában a megyei versenyen III. helyezést értek el, mely eredményhez szívből gratulálunk!
Horváthné Ragány Zsanett, osztályfőnök
Néhány kép a megmérettetésről: http://bit.ly/25GNTZu

Tags: , ,
Menü