Akikre büszkék lehetünk- debreceni kisgyermekgondozó-nevelők

folder_openHírek

Elérkezett a nagy izgalommal várt szakmai írásbeli vizsga napja 2016. május 11-én, a Kisgyermekgondozó, – nevelő osztály 30 tanulója részére. Az írásbeli vizsgát követően azonban lazítani még nem lehetett, ugyanis délután, a vizsgabizottság előtt elsősegély-nyújtási feladatok végrehajtására került sor, demonstrációs körülmények között, megadott feltételek alapján.
Szent Bazil Középiskola Akikre büszkék lehetünk  debreceni kisgyermekgondozó nevelők Hírek
A sikeres írásbeli vizsga után, 2016. május 25-26-án, Derecskén, a Mese-vár Óvoda és Bölcsőde adott otthont a gyakorlati vizsgának, amely tárgyi és személyi adottságait tekintve, kiváló helyszínek bizonyult. Ezen a napon tanulóink 2 területen bizonyították szakmai rátermettségüket.
A gyakorlati tétel az alábbi részfeladatokból tevődött össze:
Napi gondozási feladatok ellátása, Napi gondozási, nevelési feladatok elvégzése a gyermekek bevonásával, Gondozás a bölcsődében
A napközbeni gyermekellátás szokásos tevékenységeinek bemutatása, elemzése és ismertetése demonstrációs feladatok során. Berendezések, tárgyi eszközök válogatása, elemzése, konfliktus- és szituációs helyzetek és feladatok értelmezése, döntési helyzetek elemzése, problémaelemzés. Az életkori sajátosságokból adódó nevelési helyzetek, kérdések elemzése, és tanácsadás a szülőknek.

Köszönettel tartozunk a bölcsőde vezetőjének és a nevelőnőknek, akik lehetővé tették tanulóink számára a vizsgát és támogatásukkal, kedvességükkel oldották a feszültséget.
Külön köszönettel tartozunk a gyerekeknek, akik segítőkészek és együttműködőek voltak, ezzel is hozzájárulva a vizsga sikerességéhez.
Az utolsó nagy megmérettetésre, a szóbeli vizsgára 2016. május 27-én került sor iskolánkban, amely 30 szakmai bizonyítvány átadásával zárult.
Tanulóink kiemelkedő felkészültségét bizonyítja a 4, 5-es vizsgaátlag és a vizsgabizottság tagjainak dicsérő szavai.
Gratulálunk, és további sikereket kívánunk! Köszönjük az őket felkészítő tanárok áldozatos munkáját!
Felkészítő tanárok: Antalné Técsi Antónia, Bugyik- Oláh Judit, Varga Mónika, Vizi Mária, Kocsárdiné Juhász Zsuzsanna
Készítette: Kocsárdiné Juhász Zsuzsanna osztályfőnök
Képek a vizsgáról: http://bit.ly/28IIyeJ

Tags: , ,
Menü