Ezt jól kifőztük!

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Ezt jól kifőztük! HírekA Hajdúsági Gasztronómiai Klub és a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája idén tizennegyedik alkalommal rendezte meg a Gál Sándor Gasztronómiai Emlékversenyt, amelyen a Tessedik Sámuel Szakközépiskola debreceni telephelyét kimagasló eredménnyel képviselték szakács tanulóink.

A 2017. április 07-én a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában megrendezésre került megyei és regionális verseny lehetőséget teremtett a vendéglátóipari szakmák tanulóinak, hogy megemlékezzenek egy kiváló mesterszakácsról és tanítómesterről, aki sok fiatalt nevelt a szakmának. A szervezők szándéka a megemlékezés mellett az is volt, hogy színvonalas szakmai versenyt rendezzenek, amelynek immár komoly hagyománya van.

A versenyt szakács, pincér és cukrász tanulók számára hirdették meg különböző kategóriákban. A leendő szakácsok tűzhely melletti élőmunka, hidegkonyhai bemutató és szabadtéri főzőverseny kategóriákban mérethették meg magukat.

Iskolánkat Dihen Roland és Tóth Gyula 10. osztályos szakács tanulók képviselték a szabadtéri főzőverseny kategóriában.  A csapat bográcsban készített tárkonyos-mustáros pulykaragulevest lestyánlevéllel. 37 induló csapat közül fiaink munkáját a neves zsűri a kiemelt versenyzők között arany éremmel, kupával és oklevéllel jutalmazta.

Felkészítő tanáruk: Hatvani István

Eredményükhöz ezúton is gratulálunk!

Készítette: Szabóné Mády Katalin, igazgatóhelyettes

A versenyen készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2ouZzkM

Tags:
Menü