Interaktív nyelvi klub Debrecenben

Decemberben különleges vendéget fogadhatott iskolánk, Marketty Bleck személyében, aki az Egyesült Államokból érkezett hozzánk, hogy tanulóink anyanyelvi beszélővel is gyakorolhassák nyelvtudásukat.

Marketty igazán különleges munkát végez hazájában, hiszen kisgyermekek nevelésével foglalkozik. Sok érdekes témával kapcsolatosan szerezhettünk ismereteket, hiszen vendégünk beszélt munkájáról, illetve arról is, milyen a mindennapi élet az Egyesült Államokban.
Mivel az iskolában már izgatottan készültünk a karácsonyra, különösen érdekelt bennünket, hogyan is telik az ünnep a tengerentúlon. A karácsony mellett sok dolgot megtudhattunk a hálaadásról és a hanukáról is. Arról is faggattuk vendégünket, hogy milyen magyar városokban járt már, illetve milyen tipikus magyar ételeket és italokat ismer.
Sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk, de ami talán a legfontosabb, a nyelvtanulás terén motiváltabbak lettünk, hiszen láttuk, mennyire jó, ha különböző anyanyelvű emberek és más kultúrák találkozhatnak.
A különleges találkozón készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2CXOtgQ

Tags: ,
Menü