Integrált Tekenap

Szent Bazil Középiskola Integrált Tekenap Debreceni tagintézmény Hírek Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

Integrált tekenapon vehettünk részt 2018. február 22-én, a 13. évfolyamos gyógymasszőr osztállyal. A programot a Látássérültek Észak-Alföldi regionális Egyesülete és a HBM-i Család, Esélyteremtési és Önkéntesház szervezte.

Képviselőik Oláh Viktor, Bora Sándor és Dr. Kunkli Tiborné nagyon készségesen válaszoltak kérdéseinkre, majd bevezettek minket a teke rejtelmeibe.

Rövid köszöntő és tájékoztató után 6x 5fős csapatokba szerveződtünk és ki kellett találni mi is legyen a csapat nevünk. Így született meg a Főnix, Our Amy, Mókuskák, Csillagok, Lublu és a Tekergők csapata. A „versenyzők” összetétele vegyes volt, diákok, látássérültek és gyengén látó ifjak és seniorok erősítették a csapatokat. Bíró -Csorbák Rita és Szilágyi Judit tanárnők is természetesen részt vettek a küzdelemben.

Vendéglátóink nagyon figyelmesek voltak, frissítővel, szendviccsel, kávéval gondoskodtak belső egyensúlyunk jólétéért, mi pedig örömmel fogadtuk ezt. A diákok nagy empatikus készségükről és szociális érzékenységükről tettek tanúbizonyságot. Kedvesek, megértőek, segítőkészek és elfogadóak voltak a fogyatékkal élőkkel szemben. Nem voltak zavarban, nem bizonytalanodtak el, felszabadult volt a társaság.

Nagyon jó játék volt, a végén szoros küzdelemmel. Mondhatni a foglalkozás elérte célját, s reméljük a jövőben meg is ismételhetjük.

A programon készült képek itt láthatók: http://bit.ly/2FyYCBb

Tags: , ,
Menü