Vendéglátó eladók vizsgáztak Kisvárdán

Szent Bazil Középiskola Vendéglátó eladók vizsgáztak Kisvárdán Hírek Kisvárdai Tagintézmény Szent Bazil Görögkatolikus Középiskola

Az idén május 15-én és június 7-én nagy megmérettetés előtt álltak a kisvárdai végzős Vendéglátó eladó tanulók.

A ballagás után közel két héttel került megszervezésre a gyakorlati vizsga, ahol gyorséttermi ételeket, tea- és kávékülönlegességeket, valamint kevert italokat, koktélokat szolgáltak fel a vizsgabizottság tagjainak.

A vizsga további nehézsége volt, hogy a vendégek fogadása, ételek ajánlása angol nyelven történt. Ezt az akadályt mindenki sikeresen vette és szép eredmények születtek.

A szóbeli vizsgán a központilag meghatározott vizsgatételeken keresztül kellett számot adni az élelmiszer-, ételismeret, vendéglátó eladó tantárgyakból szerzett tudásukról, valamint itt is szükség volt az angol nyelvi ismereteikre.

A szakmai vizsgán kiemelkedően szerepelt több tanuló. Mind gyakorlati, mind szóbeli teljesítménye alapján dicséretben részesült: Fehér Rebeka, Ferenc Anikó, Csökmei Patrik Péter és Sipos Dóra.

A vizsgázóknak szívből gratulálunk, és köszönjük a vizsgabizottság tagjainak, valamint iskolánk pedagógusainak áldozatos munkáját.

Kívánunk számukra és a végzett diákok számára erőt, egészséget Isten áldásával!

Jancsóné Belinszky Marianna, osztályfőnök, szaktanár

A vizsga pillanatait megörökítő képek itt láthatók: https://bit.ly/2MLZJh5

Tags: , ,
Menü