Állásbörzén jártunk

A 13. évfolyamos Kisgyermekgondozó-, nevelő osztály a Hajdú bihari Napló által szervezett, a tavaszi siker után ebben az évben már második alkalommal megrendezendő szakmai fórummal egybekötött állásbörzén vett részt a Nagyerdei Standion HALL termében.

A rendezvényen több mint 30 kiállító várta az érdeklődőket pénteken Debrecenben.
A kiállítók közt HR-szolgáltató cégek, vállalkozások és oktatási intézmények standjai közül is választhattak a szakmát keresők és pályaválasztók.
A börze célja volt, hogy a munkavállalók találjanak olyan cégeket, iskolákat, ahol folytatni tudják tanulmányaikat, esetleg orientálni tudnak a jövőt illetően.
A tanulók tájékozódhattak az oktatási és képzési lehetőségekről, a legújabb munka-erőpiaci trendekről, találkozhattak munkaerő-közvetítő cégek képviselőivel és jelen voltak az autóipar állásajánlói, továbbá a multinacionális kereskedelmi társaságok szakemberei is.
Tanulóinkat többek között tájékoztatták a kormányhivatalok foglalkoztatási főosztályai által folytatott Ifjúsági Garancia Program lehetőségeiről, amely támogatott képzések szervezését foglalja magában, 25 év alatti álláskeresők számára.
Érdekesnek és népszerűnek bizonyult a Készenléti Rendőrség standja is, ahol határvadászok bevetési osztályára toboroztak fiatalokat.
A kiállítók kiadványokkal, népszerű ajándékokkal és hasznos információkkal igyekeztek minél több résztvevőt a jelentkezésre buzdítani, így tanulóinkat is, akik hasznosnak értékelték a börzén való részvételt.

Tags: ,
Menü