Iskolánk szentelése Vízkereszt alkalmából

Vízkeresztet január 6-án ünnepli a katolikus egyház parancsolt ünnepként. Az epifánia („epiphania Domini”, az „Úr megjelenése”) néven is nevezett nap Jézus Krisztus megjelenésének ünnepe.

Az ünnep emlékeztet minket arra, hogy Jézus Krisztusban Isten megjelent emberként köztünk és elhozta nekünk az üdvösséget.

Az ünnep mindennapokban való megjelenése a házak szenteltvízzel való meghintése. Ennek keretében került sor iskolánk szenteltvízzel való felszentelésére január 28-án.

A szertartást Jaczkó György parókus és Szirmai Máté Ferenc diakónus végezte el. Az ünnepélyes keretek között, az iskola aulájában lezajlott közös imádság után a tantermek felszentelése is megtörtént.

Diákok és tanárok együtt imádkoztak és vettek részt ezen a lélekemelő eseményen. Fontos, hogy nemcsak az ünnepen, de annak elmúltával is fordítsuk szívünket Isten felé, hogy megláthassuk életünkben és munkánkban kegyelmi ajándékait.

 Bízzunk abban, hogy átalakuló és zavaros világunkban Isten áldásával és egymást támogató, önzetlen szeretetünkkel és munkánkkal, 365 nap múltán is lesz miért hálát adnunk Istennek és egymásnak.

Nevelőtestület, Kisvárda

A szentelés képei itt láthatók: https://bit.ly/2NtqAQn

Tags: ,
Menü