Pénz7 Debrecenben

Magyarországon elsőként lett megrendezve a fiatalok pénzügyi és vállalkozói tudatosságának fejlesztését célzó nemzetközi rendezvénysorozat, a pénz7, melyhez debreceni tagintézményünk is csatlakozott.

A pénzügyi és vállalkozói témahét középpontjában ez évben az „Okosan a befektetésekről”, valamint a „Problémafelismerés és üzleti ötlet” témák állnak.

A pénz7 nevű eseményhez iskolánk is csatlakozott, mely által interaktívan tudhattunk meg többet az üzletről, a vállalkozásról. Ellátogatott hozzánk a nagy sikerű ékszertervező, Faludi Gabriella. Elmesélte, hogy ő hogyan lépett be a vállalkozás világába, mi az, ami inspirálta, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie az induláskor, valamint hogy hogy érte el sikereit. A beszélgetésbe a diákokat is bevonta, ahol többek közt az álom munkájukról, bakancslistájukról és annak megvalósításáról volt szó.

Arról is szó esett, hogy milyen fontos a mai világban, hogy legyenek pénzüggyel kapcsolatos reális információink, hogy hogyan takarékoskodhatunk, hogyan osszuk be a pénzünket, valamint, hogy mi az, amire figyelnünk kell, pl.: a hitel felvételnél. Az interaktív óra végén elvégezhettünk egy önismereti kvízt, ami rámutatott, hogy hogyan is kellene spórolnunk, mi az, amin változtatnunk kell a pénzügyeinkkel kapcsolatban, valamint számos hasznos információt adott, ami hasznunkra vállhat a jövőben.

Személyes véleményem, hogy nagyon hasznosak az ilyen interaktív órák, hiszen nagyon sokat tanulhatunk belőle és örülök, hogy idén nálunk is megrendezésre került a Pénz7.

Kádár Izabella

A programmal kapcsolatos néhány kép itt látható: https://bit.ly/2tNf0Xc

Tags: ,
Menü