Terepbörzén a Debreceni Egyetemen

A 13. évfolyamos Kisgyermekgondozó-, nevelő osztállyal 2019. február 11-én a DE Szociológiai és Szociálpolitikai Tanszéke által szervezett terepbörzén jártunk, ahol olyan intézmények részéről volt alkalmunk szakemberekkel találkoznunk, amelyek a szakmai órákon, elméletben gyakran említést kapnak.

Civil szervezetek, gyermekvédelmi alap- és szakellátást nyújtó intézmények, illetve egyházi fenntartású, karitatív tevékenységet végző szolgálatok voltak jelen a börzén.

Ez utóbbi intézmények közül a Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Széchenyi kerti Református Szociális Szolgálat és a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió volt jelen.

A non-profit szervezetek közül a Csodakutya Alapítványt, a Fehérbot Alapítványt, az Igazgyöngy Alapítványt valamint a CSAT Egyesületet kerestük fel.

A gyermekvédelemmel kapcsolatos szervezetek közül a Református Nevelőszülői Hálózat részéről hallhatunk hasznos információkat az aktualitásokról.

A DMJV Családsegítő és Gyermekjóléti Központja szívesen vállalja iskolánkban rendhagyó osztályfőnöki órák tartását, a mai fiatalokat különösen érintő veszélyekről, mint például az internet és a közösségi oldalak nem megfelelő használata, a szenvedélybetegségek veszélye valamint az iskolai igazolatlan hiányzás törvényi következményei mind a család, mind a tanulók vonatkozásában.

A DMJV Gyermekvédelmi Intézménye részéről lehetőséget kaptunk a debreceni Gyermekek, ill. a Családok Átmeneti Otthonát meglátogatni és az elméletben tanult ismereteket a valóságban is megtapasztalni.

Bízunk benne, hogy a jövőben is lesz lehetőségünk hasonló rendezvényeken részt venni és ezáltal is erősíteni a kapcsolatot a Debreceni Egyetemmel.

Kocsárdiné Juhász Zsuzsanna, szaktanár

Tags: , ,
Menü