A debreceni kisgyermekgondozó-nevelők vizsgája

A kisgyermekgondozó, -nevelő osztály 26 tanulója részére, 2019. május 16-án elérkezett a nagy izgalommal várt szakmai írásbeli vizsga napja.

A sikeres írásbeli vizsga után, 2019. június 03-án és 04-én a debreceni, Fecsegő és Tipegő Családi Bölcsőde adott otthont a gyakorlati vizsgának, amely tárgyi és személyi adottságait tekintve, kiváló helyszínek bizonyult. Ezen a napon tanulóink 2 területen bizonyították szakmai rátermettségüket.

A gyakorlati tétel az alábbi részfeladatokból állt:

  1. A) Napi gondozási feladatok ellátása

Napi gondozási, nevelési feladatok elvégzése a gyermekek bevonásával.

  1. C) Gondozás a bölcsődében

A napközbeni gyermekellátás szokásos tevékenységeinek bemutatása, elemzése és ismertetése demonstrációs feladatok során. Berendezések, tárgyi eszközök válogatása, elemzése, konfliktus- és szituációs helyzetek és feladatok értelmezése, döntési helyzetek elemzése, problémaelemzés. Az életkori sajátosságokból adódó nevelési helyzetek, kérdések elemzése, és tanácsadás a szülőknek.

Köszönettel tartozunk a bölcsőde vezetőjének és a nevelőnőknek, akik lehetővé tették tanulóink számára a vizsgát és támogatásukkal, kedvességükkel oldották a feszültséget.

Külön köszönettel tartozunk a gyerekeknek és szüleiknek, akik segítőkészek és együttműködőek voltak, ezzel is hozzájárulva a vizsga sikerességéhez.

Az utolsó nagy megmérettetésre, a szóbeli vizsgára 2019. június 05-én került sor iskolánkban, amely 25 szakmai bizonyítvány átadásával zárult.

Tanulóink kiemelkedő felkészültségét bizonyítja a kiemelkedő vizsgaátlag és a vizsgabizottság tagjainak dicsérő szavai.

Gratulálunk, és további sikereket kívánunk! Köszönjük az őket felkészítő tanárok áldozatos munkáját!

Felkészítő tanárok: Antalné Técsi Antónia, Bugyik- Oláh Judit, Kissné Suta Mariann, Kocsárdiné Juhász Zsuzsanna

Készítette: Kocsárdiné Juhász Zsuzsanna osztályfőnök

A vizsgán készült képek itt láthatók: http://bit.ly/31Oatnk

Tags: , ,
Menü